Мікровинозавод дозволить виноробам-експертам краще зрозуміти процеси бродіння.
Американські інженери розробляють мікроскопічний пристрій, який забезпечує безперебійне виробництво вина.
Як пише Лента.ru, про це повідомляється у прес-релізі Федеральної політехнічної школи в Лозанні.
Вчені сподіваються, що мікровинозавод дозволить виноробам-експертам краще зрозуміти процеси бродіння.
Повідомляється, що "винозавод на мікрочіпі" дозволяє отримати до мілілітра напою в годину — при тому, що стандартна процедура спиртового бродіння займає до двох тижнів.
Виноградний сік проходить крізь основний канал пристрою. Дріжджі розміщуються у сусідніх відділеннях, потрапляючи в головний канал крізь надтонку мембрану з нанопорами. Дріжджі поглинають цукор, видають алкоголь і вуглекислий газ (через мембрану). Гранична компактність цих елементів і прискорює процес бродіння.
Раніше вчені з'ясували, що не сорт винограду, клімат або погода грають ключову роль в унікальності національних вин, а пекарські дріжджі.