Визначено "золоту десятку" продуктів, корисних для серця

Вчені визначили дієту для серця
Наука та IT 30 вересня, 2011, 00:58 13542 2
Додати до обраного
Дієтологи склали ТОП-10 продуктів, які варто включити до свого раціону для підримання нормальної роботи серця.

Серцево-судинні хвороби - одні з найстрашніших у світі. Сучасний спосіб життя, що відрізняється нестачею фізичної активності та незбалансованим раціоном, лише підвищує ризик розвитку хвороб серця. Однак, за словами дієтологів, можна виправити ситуацію, додавши до раціону десять супер-продуктів.

До їх числа входять оливки, багаті вітаміном Е і мононенасиченими жирними кислотами. Оливки допоможуть знизити тиск і показники холестерину, а висока концентрація фенольних сполук прибере запалення, запобігатиме утворенню тромбів і захистить від окисного стресу.

Цільні злаки врятують від інсультів, адже клітковина бореться з підвищеним холестерином, інсуліном та цукром у крові. У результаті судини краще виконують свої функції, а в організмі не розвивається запалення. До речі, дієтологи стверджують, що й простий овес володіє унікальними властивостями (у ньому містяться вітаміни, клітковина, марганець, селен, магній, бета-глюкан, що знижує холестерин).

Зелені листові овочі контролюють кров'яний тиск, а вітаміни й мінеральні з'єднання дозволяють уберегтися від діабету і знизити рівень гомоцистеїну - амінокислоти, яка, накопичуючись, починає атакувати внутрішні стінки артерії.

До списку овочів і фруктів варто додати помідори (у них багато вітаміну А і С, антиоксиданту лікопіну), голубика (присутні антиоксидант антоціан, клітковина, вітамін С, що рятують від закупорки судин), яблука (запобігають зворотньому всмоктуванню і запаленню завдяки кверцетину).

Мигдаль, соя і риба, - останні у "золотий десятці". Горіхи відрізняються високим вмістом мононенасичених жирів, вітаміну Е, магнію, калію, білків і клітковини. А ось соєвий білок запобігає розвитку серцево-судинних недуг, знижуючи рівень тригліцеридів і холестерину. Соя корисна завдяки вітамінам, протеїну, мінералам, що захищають від серцевих нападів і інсультів.

Схожими властивостями володіє і риба на зразок тунця, макрелі і сьомги за рахунок вмісту кислоти омега-3 (знімає запалення і не дає утворюватися тромбам).

Нагадаємо, що в результаті числених досліджень учені довели, що шоколад здатний покращувати роботу і лікувати хвороби серця.

За рахунок вмісту флавоноїдів шоколад здатний знизити прогресування атеросклерозу, і, як наслідок, ішемічної хвороби серця. Антиоксидантний ефект запобігає пошкодженню внутрішнього шару судин, природним чином регулюється артеріальний тиск і відновлюється активність тромбоцитів, від яких залежить згортання крові.

Читайте також:

Вчений з Італії розробив "дієту щастя"

Вчені довели: шоколад робить жінок стрункішими

У США дівчинка зі збоченим апетитом їсть цеглу і лампочки

Українців найчастіше вбивають хвороби серця

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Zeenews / ОС
Побачили помилку - контрол+ентер
Наука та IT 30 вересня, 2011, 00:58 13542 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
  • Владимир Кравец Владимир Кравец 15 січня, 14:36 Згоден 2 Не згоден 0 Згоден, але ефірні масла теж корисні і не тільки для серця, але для всього організму, тому прочитайте матеріал про те, як самому визначити якість ефірного масла http://www.hoziayushka.ru/index.php/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%96%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D1%83-%D1%96-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8/yak-viznachiti-yakist-efirnigo-masla.html відповісти цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції