Все, що потрібно знати про новинки від Apple

Все, що потрібно знати про новинки від Apple

Фото: Reuters

Тім Кук заявив, що в 2017 році презентації компанії відбуватимуться вже в її новій штаб-квартирі.

21 березня Apple провела весняну презентацію Special Event, яка пройшла в штаб-квартирі компанії в Купертіно.

На заході компанія представила оновлення операційних систем tvOS і iOS, новий чотирьохдюймовий смартфон iPhone SE і 9,7-дюймовий планшет iPad Pro.

Тім Кук нагадав, що 1 квітня 2016 року Apple відзначить своє сорокаріччя. Глава компанії торкнувся дискусії про приватність, яка розгорнулася в останні тижні в США — він підкреслив, що у компанії є відповідальність захищати інформацію користувачів.

Віце-президент Apple Ліза Джексон вийшла на сцену, щоб розповісти про ставлення Apple до захисту навколишнього середовища — наприклад, вона розповіла, що нині 93% заводів і підприємств Apple працює на відновлюваній енергії, а 99% упаковок виробляються з переробленого паперу. Вона представила публіці робота по імені Лайам, якого використовують, щоб розбирати утилізовані смартфони, з яких потім виробляються деталі для нових пристроїв. Вона представила публіці робота на ім'я Лайам, якого використовують, щоб розбирати утилізовані смартфони, з яких потім виробляються деталі для нових пристроїв.

Операційний директор Джефф Вільямс розповів про медичну платформу ResearchKit, за допомогою якої фахівці за 24 години зібрали більше даних від пацієнтів, що страждають хворобою Паркінсона, ніж за всю історію спостереження.

Фото: Reuters

Apple Watch

Тім Кук представив нові кольори та типи ремінців для "розумних" годинників Apple Watch. Відтепер вартість найдешевшої версії годиннника буде стартувати з 299 доларів.

Apple TV

Кук заявив, що розробники опублікували в App Store п'ять тисяч додатків для Apple TV. В оновленні операційної системи телевізійної приставки додадуться папки для додатків, можливість використання Siri і перетягування ярликів на основному екрані.

iPhone SE

За словами представника компанії, більше 30 мільйонів 4-дюймових iPhone було продано за весь попередній рік, у зв'язку з чим можна зробити висновок, що "люди все ще люблять маленькі телефони". Новий 4-дюймовий iPhone SE нагадує своїм дизайном iPhone 5s. Він працює на процесорі A9 і використовує співпроцесор M9, як і поточний флагман компанії iPhone 6S. Смартфон має камеру з роздільною здатністю 12 МП. Вона здатна знімати відео у форматі 4K.

Фото: Reuters

Під час знімання фронтальною камерою екран зможе різко підвищити яскравість, щоб використовувати це світло замість спалаху. Швидкість LTE збільшена до 150 мбіт/сек. Смартфон підтримує Apple Pay. Вартість моделі на 16 ГБ складе 399 доларів у США. З 24 березня стартують попередні замовлення, а продажі почнуться 31 березня. Доступні кольори — "сірий космос", сріблястий, золотий і "рожеве золото".

iOS 9.3

80% активних пристроїв працюють на iOS 9. У новій версії 9.3 Apple додала функцію Night Shift — вона додає теплі кольори з настанням темряви, щоб очі не втомлювалися. У додатку "Нотатки" додався захист паролем. Сервіс Health буде рекомендувати програми для здорового способу життя. В News з'явилися розділи з головними новинами години і вибором редакції. У CarPlay з'явиться Apple Music і будуть поліпшений картографічний сервіс. Нова iOS 9.3 доступна для завантаження починаючи відсьогодні.

Фото: Reuters

iPad

Філ Шиллер представив 9,7-дюймовий iPad Pro — меншу версію першого iPad Pro. За весь час було продано понад 200 мільйонів iPad такого розміру. Віце-президент Apple зазначив, що, за його даними, багато користувачів переходять на iPad Pro з Windows, при чому нині в обігу перебуває понад 600 млн ПК старше п'яти років. Шиллер вважає, що новий iPad стане гарною заміною таких комп'ютерів. В App Store було завантажено вже більше мільйона додатків для iPad. У дисплеї нового iPad Pro використовуються ті ж матеріали, що і у великому iPad Pro. Він підтримує функцію True Tone завдяки сенсорам, які визначають інтенсивність зовнішнього освітлення і підлаштовують колірну температуру екрану. 9,7-дюймовий iPad Pro оснащений чотирма динаміками.

Планшет оснований на процесорі A9X і інтегрованому сопроцессоре M9. Завдяки їм новий iPad Pro підтримує функцію Hey Siri, що дозволяє активувати помічник голосом. Також планшет працює з клавіатурою Smart Keyboard і стилусом Apple Pencil. Серед підтримуваних аксесуарів — зовнішній слот для SD-карт і USB-камери. Камера нового планшета — 12-мегапіксельна, підтримує знімання 4K-відео. При зніманні на фронтальну камеру дисплей може виступити в ролі спалаху — як і на новому iPhone. Вартість моделі на 32 ГБ становить $ 599, на 128 ГБ — $ 749, на 256 ГБ — $ 899. 24 березня стартують замовлення, а 31 марта — продаж.

На завершення заходу Тім Кук заявив, що у 2017 році презентації компанії будуть проходити вже в її новій штаб-квартирі.

Фото: Reuters

Американська компанія Apple відмовилася співпрацювати зі спецслужбами

Американська компанія Apple відмовилася співпрацювати зі спецслужбами

Повʼязані теми:

Наступна публікація