Все, що ви хотіли дізнатися про новинки від Apple

Все, що ви хотіли дізнатися про новинки від Apple

Фото: Reuters

Siri "переїде" в Macbook.

Перед початком презентації новинок від Apple лідер компанії Тім Кук приділив увагу вчорашньому теракту в Орландо.

"У спільноті Apple — люди з усього світу. З різним минулим і різними точками зору. Ми пишаємося нашою різноманітністю, вона робить нас сильнішими і рухає всіх вперед".

Під час презентації стало відомо, що корпорація Apple змінила назву своєї операційної системи для комп'ютерів — на зміну OS X прийшов бренд macOS.

Про це на відкритті конференції для розробників Apple WWDC повідомив віце-президент компанії Крейг Федеріго.

За словами Федеріго, маркування OS X відрізнялося від традиційних для компанії позначень інших програмних платформ (iOS, watchOS, tvOS). Нова версія десктопної платформи отримала назву macOS Sierra – розробники вже отримали до неї доступ, а публічна бета-версія вийде в липні.

Одна з найбільш помітних нововведень операційної системи — на Mac вперше став доступний голосовий помічник Siri, за допомогою якого можна запускати додатки, шукати документи та виконувати інші дії.

Також додана підтримка Apple Pay (платежі підтверджуються за допомогою iPhone), швидке розблокування комп'ютера за допомогою Apple Watch, синхронізація скопійованих даних між пристроями та оптимізація сховища.

Крім того, Apple представила нову платформу для "розумних годинників" watchOS 3. Тепер на годиннику доступний центр управління (аналогічно iPhone), "тривожна" кнопка SOS, а фітнес-додатки можуть працювати у фоновому режимі. В цілому, за словами представників компанії, в платформі значно прискорений запуск додатків.

Оновлення отримала і платформа watchOS — це єдиний логін в різні відеододатки, режим роботи в темряві, пошук по YouTube за допомогою Siri і ряд інших.

Корпорація Apple також представила нову версію своєї мобільної операційної системи iOS 10. Оновлення отримав голосовий помічник Siri. Доступ до нього отримали сторонні розробники, які можуть вбудовувати пов'язані з ним функції в будь-які додатки. Вони також отримали доступ до карт Apple і тепер можуть інтегрувати з ними свої програми.

Карти в iOS 10 тепер будуть запам'ятовувати і пропонувати користувачеві типові маршрути, а також пропонувати альтернативні маршрути в разі заторів.

У штатному фотододатку в iOS 10 стане доступно розпізнавання осіб, об'єктів і фону, а також можливість автоматично зібрати відеоролик з фотографій, знятих в певний момент чи в певному місці.

Apple Music отримала оновлений інтерфейс і можливість відстежувати тексти композицій. Компанія також анонсувала додаток Home для управління "розумними" домашніми пристроями. У додатку для дзвінків з'явиться транскрипція голосової пошти та оповіщення про можливі спам-дзвінки.

У iMessage буде доступний попередній перегляд посилань і відео прямо у вікні програми, рукописний текст на фото, більш великі значки-емодзі і перетворення в емодзі окремих слів. Користувачі зможуть збільшити або зменшити розмір повідомлення і додати інші ефекти – наприклад, "сюрприз" або "невидиме повідомлення". Крім того, iMessage став ще однією платформою, до якої отримали доступ розробники.

Компанія Apple на щорічній конференції для розробників WWDC-2016 оголосила про те, що на пристроях компанії тепер буде використовуватися принцип кінцевого шифрування - зокрема, в новому месенджері компанії, а також під час голосових дзвінків. Це означає, що дані будуть зашифровуватися на пристрої, який передає інформацію, а розшифровуватися будуть безпосередньо пристроєм.

Також під час презентації новинок від Apple лідер компанії Тім Кук розповів про мову програмування Swift, яку створила Apple.

Також він представив додаток для iPad, який дозволить навчатися програмування.

Навіть дітям буде цікаво.

Повʼязані теми:

Наступна публікація