Windows Phone почали купувати частіше, ніж iPhone

Windows Phone почали купувати частіше, ніж iPhone

Windows Phone стають популярніші за iPhone / Фото: Tjournal

Однак поки що така тенденція помітна лише в Італії.

Смартфони на базі Windows Phone стали продаватися в Італії активніше, ніж iPhone. Про це свідчить звіт Kantar Worldpanel.

За результатами дослідження, що відображає продажі смартфонів в європейських країнах за липень-вересень 2013 року, італійські покупці в 13,7% випадків вибирали пристрої на Windows Phone.

Частка iOS при цьому склала 10,2 відсотка. За рік Windows Phone вдалося набрати 2,9 відсотка і обігнати iOS, популярність якого знизилася на 4 відсотки.

Частка проданих смартфонів на iOS за рік також впала у Франції, Великобританії, Німеччині та Китаї, але у всіх цих країнах платформа Apple все ще обганяє операційну систему від Microsoft.

Остання, у свою чергу, зросла скрізь, крім Китаю. Майже весь ріст Windows Phone, йдеться у звіті Kantar, відбувається завдяки продажам смартфонів Nokia.

Лідируючу позицію в Італії, як і в ряді інших європейських країн, а також у США, Китаї та Австралії, займає Android.

Найпопулярніша ця платформа в Іспанії (дев'ять з десяти проданих смартфонів, ріст за рік склав 5,7 відсотка), а слабкіші її позиції - в Австралії (55,3 відсотка проти 66,1 роком раніше).

Як повідомлялося раніше, Apple випустить наступний iPhone з 5-дюймовим екраном. Згідно з даними джерел, iPhone 6 вийде вже у 2014 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація