За 2015 рік із старої техніки Apple утилізували майже тонну золота

За 2015 рік із старої техніки Apple утилізували майже тонну золота

Фото: Getty Images

Всього при утилізації було отримано понад 27 669 134 кг сталі, скла, алюмінію та інших матеріалів.

За минулий рік компанія Apple зі старих iPhone, iPad і Mac утилізувала майже тонну золота.

Корпорація проводить кампанію з утилізації постійно, саме вона допомагає переробити всі компоненті старих пристроїв.

За словами віце-президента по роботі з навколишнім середовищем Лізи Джексон, вони розбирають смартфони "до останнього гвинтика", щоб ні один компонент не засмічував навколишнє середовище.

Таким чином, в минулому році при утилізації старої техніки виробник отримав назад майже тонну золота (999,7 кг), свідчить звіт з екології Apple. За курсом 29,8 за тройську унцію, компанія повернула майже 40 мільйонів доларів.

За підрахунками, у середньому, iPhone використовує 30 мг золота: в основному, на друковані плати та інші компоненти. Крім того, могли бути перероблені золоті iPhone, які містили більше 50 мг 18-каратного золота.

Всього при утилізації було отримано понад 27 669 134 кг сталі, скла, алюмінію та інших матеріалів, які будуть використовуватися для створення вже нової техніки.

Раніше Apple показала промислового робота Liam, який розбирає iPhone для утилізації і повторного використання деталей. Він спритно розбирає смартфони і сортує їх компоненти по запрограмованому алгоритмом, після цього все це акуратно відокремлюється один від одного і відправляється на склад.

На розбирання одного iPhone йде всього 11 секунд, а в рік один такий Liam може розбирати більше 1,2 мільйонів гаджетів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація