Західні експерти лякають, що Сочі на час Олімпіади-2014 став зоною кібервійни

Західні експерти лякають, що Сочі на час Олімпіади-2014 став зоною кібервійни

Олімпійський Сочі називають кібернебезпечним. / Фото: Reuters

Експерти радять всім, хто їде в Сочі, видалити усі приватні дані зі своїх гаджетів.

Уряд США рекомендує своїм громадянам, які їдуть на Олімпіаду в Сочі, видалити перед поїздкою всю важливу інформацію зі своїх комп'ютерів та інших електронних пристроїв.

Як пише видання The Financial Times, американським уболівальникам радять також не розраховувати на недоторканність приватної інформації, на яку зазіхають не тільки хакери, але й російські спецслужби.

Так, голова правління компанії Lookingglass Кріс Колмэн повідомив, що в останні тижні в регіоні з'явилися мережі-ботнети, що розсилають спам для інфікування комп'ютерів і завантаження даних, роблячи своєю мішенню все - від мереж смартфонів 4G до сайтів сочинських готелів.

Експерт підкреслив, що один з виявлених ботнетів займається збором банківських даних, що зберігаються на заражених комп'ютерах. Таким чином, Сочі на час Олімпіади перетворився на територію кібервійни, зазначає видання.

Окремо наголошується, що якесь хакерське угруповання під назвою "Кавказькі анонімуси" поставило собі за мету завдати якомога більше шкоди всім компаніям, які виступили спонсорами сочинської Олімпіади.

Водночас експерти з кібербезпеки додають, що заходи, подібні до Олімпіади в Сочі, завжди стають полем для ігор між спецслужбами різних країн.

Як повідомлялось раніше, спецслужби США шпигують за сотнею тисяч комп'ютерів по всьому світу. АНБ заражає комп'ютери користувачів шпигунськими програми за допомогою радіохвиль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація