Захопливе видовище. На Землю впаде інтенсивний метеорний дощ

Захопливе видовище. На Землю впаде інтенсивний метеорний дощ

Ілюстрація / Фото: NASA

У небі буде від 5 до 20 метеорів на годину.

У ніч проти 17 листопада у небі можна буде спостерігати інтенсивний метеорний дощ із назвою Леоніди. Найкращий вигляд явище матиме зранку, коли у небі буде від 5 до 20 метеорів на годину.

Щоправда, цього року метеорний "душ" дещо постраждає через Супермісяць, який світив у небі трьома днями раніше, пише Astronomy Magazine.

Згідно із повідомленням, очікується п'ять метеорів на годину. Проте за метеорним дощем все ж таки варто спостерігати, адже метеори входитимуть нашу в атмосферу зі швидкістю 70 кілометрів на секунду. Це найшвидший метеорний дощ.

Зазначимо, що Леоніди стали популярними через те, що вони є найсильнішим регулярним метеорним дощем. Явище пов'язане із кометою Темпеля-Таттла. Вважається, що цей метеорний дощ утворюється з речовини, яка втрачається кометою, коли вона проходить поблизу Сонця. Своєю чергою, коли Земля проходить через метеорний потік, його частинки спалахують в атмосфері і ми його бачимо у вигляді вогняного дощу. 

Нагадаємо, у ніч проти 14 листопада земляни бачили найбільший та найяскравіший Місяць за останні 68 роківЙого було видно на 14% більше та на 30% яскравіше, аніж зазвичай. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація