"Живі ліки" від раку: як науковці навчили організм самостійно знищувати хворобу. Інфографіка

"Живі ліки" від раку: як науковці навчили організм самостійно знищувати хворобу. Інфографіка

Вчені розробили нове лікування / Фото: Getty Images

Лікування засноване на Т-клітинній імунотерапії.

Американські дослідники заявили про винайдення революційної терапії для боротьби із раком, яка може забезпечити тривалу протидію рецидивам.

Науковці переконують, що зовсім скоро широкодоступними можуть стати так звані "живі ліки".

Інноваційне лікування засноване на Т-клітинній імунотерапії, яка полягає у тому, аби навчити лейкоцити (клітини імунної системи) розпізнавати рак.

Результати свого революційного відкриття група науковців представила на саміті Американської асоціації сприяння розвитку науки у Вашингтоні.

ліки проти раку

Нагадаємо, що наразі світ потерпає від небезпечного африканського вірусу Зіка

25 січня Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що вірус Зіка пошириться на всі країни Північної і Південної Америки, за винятком Канади і Чилі. Потрапивши в 2015 році з Африки і Азії до Південної Америки, він дуже швидко розповсюдився материком. Зараження відбувається через укуси комарів. Поки незрозуміло, чи передається  патоген від людини до людини статевим шляхом.

Вірус Зіка переносять комарі, а у людей він викликає захворювання, відоме як лихоманка Зіка або хвороба Зіка, яке з 1950-х років зустрічається в районах екваторіального

поясу в Африці та Азії. У 2014 році вірус поширився на схід через Тихий океан і

досяг Південної Америки, Центральної Америки, Карибських країн і наразі

вважається пандемією.

Повідомляють, що захворювання схоже на легку форму лихоманки денге. Серед головних його симптомів – лихоманка, головний біль, кон'юнктивіт, біль у суглобах, м'язах та висип.

Повʼязані теми:

Наступна публікація