Учені-геологи висунули нову теорію еволюції людини

Учені-геологи висунули нову теорію еволюції людини

Фото: Sky News

Наразі відкриття активно обговорюється. 

Приблизно 56 мільйонів років тому Земля пережила глобальне потепління, що призвело до еволюції людини. Тепер геологи заявили, що цю важливу подію у розвитку нашої планети могло викликати зіткнення з кометою.

Удар комети, який спричинив глобальне потепління, міг викликати еволюцію незліченних видів теплолюбних рослин та тварин, пише Science Alert. Минулого тижня на щорічних зборах Геологічного товариства США в Колорадо науковці представили два документи, які описують відкриття дивних кварцових кульок в осадовій породі, пов'язаних з початком пізньопалеоценового термічного максимуму.

Науковці зазначили, що вони знайшли ці склоподібні сфери в трьох місцях Приатлантичної низовини. На думку геологів вони "ховалися" там протягом десятиліть. Тепер їх зіставляють з позаземними ударами. Однією з провідних гіпотез про те, що викликало глобальне потепління, є вулканічні виверження.

На думку команди геологів, вміст води у знайдених мікротектитах становить менше 0, 03%, що значно менше, аніж у вулканічних мікротектитах. Окрім того, вони містять кварцове скло, що характерне для впливу гарячих температур.

"Ми припускаємо, що теплові аномалії, що виникають в результаті впливу і виверження пилу ймовірно розповсюдили лісові пожежі, докази яких були документально підтверджені раніше з інших розділів палеоцену-еоцену в усьому світі", - зазначили геологи.

Зазначається, що це відкриття активно обговорювалося на конференції. Науковці, своєю чергою, по-різному сприйняли новину. Тепер команда геологів має пояснити, як такий невеликий вплив міг викликати подію планетарного значення. 

Нагадаємо, раніше вчені пояснили причини зникнення неандертальцівПід час останньої льодовикової епохи найдавніші Homo sapiens носили складний одяг з хутряною обробкою, у той час як неандертальці одягалися в прості накидки і були уразливі для холодів і вимерли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація