Знищення розміром з Німеччину. Вчені заявили про загибель найбільшого коралового рифу в світі

За оцінками вчених, близько 50 відсотків коралів вже померли або помирають.

Великий Бар'єрний Риф вважається найбільшим у світі кораловим рифом, він займає площу близько 344 400 квадратних кілометрів.

Половина Великого Бар'єрного рифу є "мертвою або вмирає" і майже весь він перебуває на межі зникнення, заявляють вчені.

Як повідомляє видання Independent тільки сім відсотків рифу уникли "відбілювання", яке відбувається, коли вода прогрівається і призводить до загибелі корала. Якщо температура не падає, то корали не відновлюються і вмирають.

Таке явище викликане сильними змінами у погоді Ель-Ніньо. Але глобальне потепління є основною причиною і тому "відбілювання" і їхня смерть буде продовжуватися й далі.

"Ми ніколи подібногого таких масштабів "відбілювання" ще не бачили. За нашими оцінками, наразі відомо, що близько 50 відсотків коралів вже померли або помирають", - сказав професор Террі Хьюз.

Великий Бар'єрний риф розташовується на 2300 км уздовж північно-східного узбережжя Австралії і є найбільшою в світі живої екосистемою.

Навіть президент США Барак Обама 18 місяців тому попередив про небезпеку зміни клімату та вплив на рифи, під час зустрічі G20.

У травні минулого року комітет ЮНЕСКО розмістив Великий Бар'єрний риф перше місце в списку екологічний небезпек.

Як відомо, Австралія є одним з найбільших вуглецевих емітерів населення через свою залежність від вугільних електростанцій та електроенергії.

Незважаючи на це, країна взяла на себе зобов'язання скоротити викиди вуглекислого газу, але тим не менш, продовжує надавати підтримку викопного палива .

"Це ненормально, вони нібито піклуються про риф, але в той же час вони як і раніше підтримують вугільну промисловість і не борються зі змінами клімату", - сказав учасник кампанії Greenpeace Шані Тегер.

Вчені з Австралії приголомшили новим дослідженням

Вчені з Австралії приголомшили новим дослідженням

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація