20 депутатів Верховної Ради зареєстрували постанову про відставку Авакова

20 депутатів Верховної Ради зареєстрували постанову про відставку Авакова

Депутати хочуть відправити Авакова у відставку. / Фото: УНІАН

Вони вважають, що перебування голови МВС на своїй посаді суперечить інтересам держави.

У Верховну Раду внесли постанову про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Авторами документу є 20 народних депутатів.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на сайті парламенту.

Серед них — депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, депутат від БПП Сергій Лещенко, виключений з фракції БПП Олег Барна, позафракційні Ганна Гопко і Борислав Береза та інші.

У пояснювальній записці до проекти постанови депутати зазначають, що Аваков не виконував закон про люстрацію, призначаючи на високі посади люстрованих чиновників, зокрема Василя Паскала, Віталія Сакала та інших.

Окрім того, голові МВС згадали про призначення своїм заступником Сергія Чеботаря, який став відомим завдяки скандалу з побиттям журналістів, що проводили розслідування щодо майна високопосадовців.

Також Авакова звинувачують у тому, що за час його перебування на посаді не відбулася активізація процесу розслідування злочинів проти учасників Євромайдану. На думку депутатів, не відбулося позитивних зрушень й у розслідуваннях корупційних злочинів, вчинених представниками колишньої влади.

"За таких обставин перебування Авакова на посаді міністра внутрішніх справ України є неможливим і таким, що суперечить інтересам держави і суспільства", - йдеться у проекті постанови.

Нагадаємо, напередодні Арсен Аваков опинився у центрі гучного політичного скандалу. 14 грудня на засіданні Національної ради реформ він кинув склянку з водою в очільника Одеської області Міхеіла Саакашвілі. У кожної зі сторін своя версія подій.

Аваков каже, що облив водою опонента після того, як той почав ображати міністра і звинувачувати його в крадіжці. Саакашвілі каже, що Аваков накинувся на нього зі звинуваченнями у зв'язках з російським олігархом, потім почав матюкатися, разом з Яценюком зажадав "забратися з моєї країни" і врешті-решт кинув склянку з водою.

Почалась війна компроматів між Аваковим та Саакашвілі

Почалась війна компроматів між Аваковим та Саакашвілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація