Абромавичус має залишитись. Порошенко відреагував на відставку міністра

Абромавичус має залишитись. Порошенко відреагував на відставку міністра

Порошенко поговорив із Абромавичусом. / Фото: Reuters

Після розмови з президентом, Абромавичус пішов думати.

Президент Петро Порошенко вважає, що міністр економіки Айварас Абромавичус має залишитись працювати в уряді. Про це він написав у своєму Фейсбуці після зустріч з міністром.

"Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звернувся до фракції "Солідарність" з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки", - сказав Порошенко.

"Айварас підтвердив, що протягом всього часу роботи в Уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З могу боку таке сприяння гарантоване й надалі. Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати", - наголосив президент. 

 

Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавічусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звер...

Posted by Петро Порошенко on Wednesday, February 3, 2016

У середу, 3 лютого, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ та нав'язування сумнівних осіб у команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади у держкомпаніях та на крісло заступника міністра. Пізніше Кононенко висловив бажання поспілкуватися з  Абромавичусом на засіданні фракції "Блоку Порошенка".

Ввечері 3 лютого слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли й його заступники - Максим Нефьодов та Юлія Клименко. "Ми багатого досягли, планів у нас ще більше, але ми бачимо перешкоди, які не дозволяють реалізувати задумане", - наголосив Нефьодов. 

Айварас Абромавичус подав у відставку

Айварас Абромавичус подав у відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація