Абромавичус розповів, чи проводив таємні переговори із Саакашвілі про новий політичний проект

Абромавичус розповів, чи проводив таємні переговори із Саакашвілі про новий політичний проект

Абромавичус (праворуч) запевняє, що не буде брати участь у політичному проекті Саакашвілі / Фото: УНІАН

Міністр економрозвитку запевняє, що не буде займатися політикою.

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус, який подав у відставку через корупцію у владі та "нав'язування" йому нардепом Ігорем Кононенком на посаду заступника Андрія Пасішника з "Нафтогазу", запевняє, що не буде займатися політикою та не проводив із головою Одеської облдержадміністрації Михеілом Саакашвілі таємних переговорів щодо участі в новому політичному проекті.

Про це Абромавичус сказав у прямому ефірі програми ТСН.Тиждень.

"Я зустрічався багато з ким, і з послами зустрічався, і з бізнес-спільнотою зустрічався, і так далі. Від Михеіла Саакашвілі ніяких пропозицій не надходило. Михеіла Саакашвілі я призначив керівником Ради з реформи державних підприємств ще до призначення головою Одеської облдержадміністрації. Туди (в Раду) входять деякі представники міжнародних інвестиційних фондів, глава Варшавської біржі, інші керівники міжнародних компаній. Тобто наша спільна діяльність щодо державних підприємств уже триває багато місяців. Збиратися займатися політикою я не буду. Я не політик. Я прийшов як технократ-міністр прямо з приватного бізнесу і я хотів багато зробити. Ми тільки на півдорозі. Тому вважаю, що оцей "холодний душ" усе таки дасть можливість уже наступному уряду, більш технократичному, зробити те, що розпочате і ще недороблене", – сказав Абромавичус.

Він остаточно ще не знає, чи піде з уряду. Адже допускає, що певні його вимоги таки будуть виконані. Зокрема, боротьба з корупцією, а також із лобіюванням інтересів та "сірим кардинальством".

Детально про найгучніший політичний скандал тижня читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Айварас Абромавичус залишається в Україні

Айварас Абромавичус залишається в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація