Абромавичус розповів, чим займається після відставки

Абромавичус розповів, чим займається після відставки

Фото: Reuters

Колшній очільник Міністерства хоче податися у бізнес. 

Екс-міністра економіки і торгівлі України Айвараса Абромавичуса після відставки кличуть за кордон із доповідями щодо роботи та проблем українського уряду.

Про це він заявив в  інтерв'ю журналу "Новое время".

Абромавичус збирається відпочити разом із родиною, а влітку на нього чекає щільний графік та участь у низці різних конференцій.

 "Уже начебто відпочив, готовий до роботи, але думаю, що все ж літо проведу з родиною. У мене багато запрошень від американських і європейських партнерів виступити з доповіддю про Україну на різних конференціях в Англії, Німеччині, Литві та розповісти про те, що зроблено в уряді, що змінилося за два роки і які проблеми залишилися. Так що влітку буде досить щільний графік. Ближче до осені визначуся, чим зайнятися далі. Поки бачу себе в бізнесі", - наголосив екс-міністр.

Абромавичус додав, що йому близькі інвестиційний бізнес та комерційна нерухомість.

"Зараз підняти інвестиційний фонд в Україні не так-то й легко - інвестори ще оцінюють хід реформ в країні. З іншого боку, у багато секторів інвестувати потрібно просто зараз. Ціни на житлову нерухомість вже можна порівняти з 2004-м роком, коли вперше купив квартиру в Києві. Те ж саме стосується комерційної нерухомості. Це дуже цікавий для мене напрям", - пояснив він.

Екс-міністр додав, що ставить собі за мету залучення іноземних компаній до України.

"Також хотілося б привернути якісь великі іноземні компанії в Україні. Це один із намірів на майбутнє", - резюмував колишній урядовець.

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація