Абромавичус розповів, як йому "згори" намагалися призначити заступників

Абромавичус розповів, як йому "згори" намагалися призначити заступників

Фото: Reuters

Один з них говорив, що він з команди Кононенка.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус розповів про два випадки, коли йому "згори" намагалися призначити заступників, не називаючи їх прізвищ. Один з потенційних кандидатів говорив, що він з команди Кононенка.

"Взагалі смішна ситуація. У мене зараз є одна вакансія. Вакансія заступника. У понеділок з пакетом документів прийшов товариш. Я сказав йому, що так швидко не приймаю рішення, давайте подивимося, що буде з урядом. А він каже: "Ні, ні, все узгоджено нагорі, я з команди Кононенка, готовий приступати до посади". Я йому відповідаю: я вас добре не знаю. А він: "Так ось документи, більше і дізнаєтеся", - розповів міністр в інтерв'ю "Новому времени".

За словами Абромавичуса, ще один кандидат у заступники був майже в два рази старше, ніж середній вік інших заступників міністра. У нього не було досвіду роботи на керівних посадах і навіть не було бажання працювати в Міністерстві.

"В резюме – жодної роботи на керівній посаді, незважаючи на вік, тільки "консультант" і "радник". Людина сама в інтерв'ю, яке проводили мої HR-фахівці, визнає, що навіть не хоче працювати, але говорить "мені сказали" [йти працювати]", - розповів Абромавічус.

Міністр зазначив, що для того, щоб призначити інших своїх заступників, він переглянув резюме 200 людей і з 50-60 зустрівся.

"Але ненормально, коли тобі кажуть, що у тебе немає іншого виходу і ти тільки цю людину повинен брати. У підсумку я сказав: звільніть мене від усієї цієї справи, я не хочу бути частиною всього цього", - підсумував Абромавичус.

Кононенко в зами Абромавичусу "продавлював" Пасішника

Кононенко в зами Абромавичусу "продавлював" Пасішника

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Пізніше Кононенко висловив бажання поспілкуватися з Абромавичусом на засіданні фракції "Блоку Порошенко".

Увечері 3 лютого слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов і Юлія Клименко. "Ми досягли багато, планів у нас ще більше, але ми бачимо перешкоди, які не дозволяють реалізувати задумане", - підкреслив Нефьодов.

Також залишила посаду Торгового представника України Наталія Микольська.

Раніше Лещенко писав, що на посаду ще одного заступника Абромавичуса секретар РНБО Олександр Турчинов лобіював кандидатуру колишнього заступника голови "Укроборонпрому" Сергія Пинькаса.

Повʼязані теми:

Наступна публікація