Адвокат ГРУшника Єрофеєва може опинитися під вартою

Адвокат ГРУшника Єрофеєва може опинитися під вартою

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Соколовська пов'язує справу проти неї, як тиск через її роботу у справі Єрофеєва.

Слідчий поліції Київської області просить Печерський райсуд заарештувати адвоката Оксану Соколовську, яка захищає у суді російського ГРУшника Євгена Єрофеєва.

Про це стало відомо з клопотання слідчого, копію якого сама Соколовська оприлюднила на Facebook, - пише "Українська правда".

У документі йдеться, що поліція Київської області розслідує справу проти Соколовської за ч. 1 статті 121 ККУ (умисне завдання тяжкого тілесного ушкодження). Соколовська пов'язує справу проти неї, як тиск через її роботу у справі Єрофеєва.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились. 

Про можливість обміну ГРУшників на Надію Савченко багато говорили і вище керівництво двох держав, і захист полоненої. Востаннє обміну в рамках "всіх на всіх" попросила російська омбудсвумен.

Адвокат Ерофеева Е. Соколовская О. может оказаться под стражей, в следствии проведённой работы в уголовном производстве ...

Posted by Оксана Соколовская on Friday, February 26, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація