Адвокат підтвердила, що Сенцов та Кольченко подали документи на екстрадицію в Україну

Адвокат підтвердила, що Сенцов та Кольченко подали документи на екстрадицію в Україну

Фото: Reuters

Російський Мін'юст поки що ніяк не реагує на це.

Українські політв'язні в Росії Олег Сенцов і Олександр Кольченко дійсно подали документи, необхідні для екстрадиції в Україну.

Про це повідомила адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна, передає "Эхо Москвы".

Адвокат сказала, що документи були підписані ще на початку квітня і вже мали надійти на Міністерства юстиції Росії. Але офіційного підтвердження цього від відомства поки що немає.

Сидоркіна припустила, що документи на екстрадицію подали також Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко. Усі четверо українців звинувачуються російською владою у підготовці терактів у Криму.

Нагадаємо, в Мін'юсті Росії повідомили, що рішення про передачу Україні Олександра Кольченка ухвалюватиме суд регіонів, де він утримується, але після згоди українського суду. У РФ додали, що згідно з Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб, зібрані на Кольченка документи направлять до Мін'юсту РФ для передачі Мін'юсту України.

Після цього український суд повинен перетворити вироки російських судів на свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину. Всі ці документи надсилаються через Мін'юст і ФСВП Росії у суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їхню видачу Україні.

Джерело "Інтерфаксу" повідомило, що процедура може зайняти більше півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених відбудеться, можливо, восени цього року.

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Повʼязані теми:

Наступна публікація