Адвокат повідомив про серйозні проблеми зі здоров'ям у "в'язнів Кремля" Клиха та Солошенка

Адвокат повідомив про серйозні проблеми зі здоров'ям у "в'язнів Кремля" Клиха та Солошенка

Адвокат Ілля Новіков / Фото: УНІАН

Солошенко може не досидіти термін в РФ, а в Клиха серйозні проблеми із психікою.  

Стан здоров'я українських політв'язнів Юрія Солошенка та Станіслава Клиха викликає найбільшу тривогу. Про це заявив адвокат Ілля Новіков на брифінгу, передає ЛІГА.net.

За його словами, 74-річний Юрій Солошенко має серйозні проблеми з серцем. "Він, швидше за все, не зможе досидіти свій шестирічний термін, якщо залишити його у в'язниці", - вважає Новіков.

У Станіслава Клиха, за словами адвоката, "судячи з усього, серйозні проблеми з психікою". "Якщо він буде засуджений і потрапить в закритий стаціонар, його теж буде практично неможливо отримати назад здоровою людиною", - сказав Новіков.

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих лишаються за ґратами в Чечні

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих лишаються за ґратами в Чечні

Нагадаємо, у засудженого в Росії українця Юрія Солошенка, якого відправили на етап в Нижній Новгород після звинувачень у шпигунстві, виявили рак. Невідомо, хто і як лікує чоловіка, якого утримують у тюремній лікарні.

Нагадаємо, справа Карпюка і Клиха сфабрикована російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цієї брудної історії". В ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Саша Білий, а ще - колишнім керівником львівського відділення УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, із зараз підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом, яким російські слідчі закидають участь у бандформуванні і знищення російських військових під час чеченської війни.

Загалом щонайменше 29 українських політв'язнів утримують за ґратами росіяни. В основному, ув'язнені - жителі анексованого Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація