Адвокат російського ГРУвця Єрофеєва подала до суду на Порошенка й вимагає 100 тисяч від Матіоса

Адвокат російського ГРУвця Єрофеєва подала до суду на Порошенка й вимагає 100 тисяч від Матіоса

Оксана Соколовська / Фото: УНІАН

Вона вимагає від них спростувань слів про співпрацю з ФСБ Росії.

Адвокат російського спецназівця Євгена Єврофеєва Оксана Соколовська подала до суду на президента України Петра Порошенка та головного військового прокурора Анатолія Матіоса з вимогою захисту честі, гідності й ділової репутації.

Позов вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Соколовська просить визнати вислови Порошенка на прес-конференції щодо неї "недостовірними та такими, що посягають на честь, гідність та ділову репутацію адвоката". Захисник російського ГРУвця вимагає спростування. Як відомо, глава держави стверджував, що захист ГРУвців відвідував Москву й отримував вказівки з ФСБ для затягування процесу над росіянами

Крім того, Соколовська вимагає від суду визнати недостовірною інформацію Матіоса про те, що узгоджувала свої дії з ФСБ. Оскільки свою заяву він зробив в ефірі на 112 каналі, Соколовська вимагає від нього знову прийти на програму і спростувати свої заяви.

Адвокат вимагає, щоб Матіос розповів, звідки у нього інформація про таку співпрацю Соколовської, а також надати документи щодо стеження за адвокатом. Фінансова претензія до прокурора - 100 тисяч гривень за "моральну шкоду". З Порошенка водночас вона не вимагає стягувати кошти.

Нагадаємо, російські спецпризначенці Олександр Алєксандров та Євген Єрофеєв були обміняні на українську льотчицю і депутата Надію Савченко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація