Адвокат Савченко пропонує захисту ГРУвців просити про помилування

Адвокат Савченко пропонує захисту ГРУвців просити про помилування

Фото: Reuters

Але захист спецпризначенців вважає це неприйнятним.

Адвокат ув'язненої в РФ українки Надії Савченко Ілля Новіков пропонував адвокатам ГРУшників співпрацювати щодо обміну підзахисних.

Про це в ефірі Громадського ТБ заявив захисник російського спецпризначенця Олександра Александрова Валентин Рибін.

"Сьогодні відбулася моя розмова з Новіковим, який зробив мені пропозицію відмовитися подавати апеляцію і написати заяву на помилування. А вони зі свого боку будуть сприяти цьому", — сказав адвокат.

Водночас Рибін наголосив, що це "абсолютно неприйнятно" для сторони захисту ГРУшників. Також адвокат повідомив, що лише у вівторок обговорюватиме можливу апеляцію зі своїм підзахисним Александровим.

"Мій підзахисний своєї думки з приводу вироку ще не висловлював. Завтра я зустрінуся з Александром, і ми цей вирок обговоримо", — зазначив Рибін.

Як відомо, сьогодні Голосіївський суд Києва присудив росіянам по 14 років ув'язнення із повною конфіскацією майна. Термін, який вони провели у СІЗО, а це майже рік, буде враховано як частина відбування покарання. Прокуратура вимагала засудити росіян до 15 років.

Під судом від ранку чергували кілька автобусів з силовиками. ГРУвців привезли до суду у автозаку із кортежем поліцейських машин з ввімкненими сиренами, охороняли росіян автоматники.

На суді сьогодні була присутня мати українського військового Вадима Пугачова, який загинув у бою з ГРУвцями. Жінка від коментарів утрималась. Також на суд прийшли українські депутатки, адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков та її сестра Віра.

Нагадаємо, ГРУвці були затримані 16 травня 2015 року в зоні бойових дій в Луганській області. Під час допиту капітан Єрофеєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив сержант Александров.

Перед оголошенням вироку Александров та Єрофеєв відмовились визнавати свою провину. "Я нікого не вбивав, не стріляв, ні на кого не нападав, навіть не було такої мети. Прошу виправдати", - сказав Єрофєєв.

"Від усіх показань, даних раніше, я відмовляюся, оскільки надавав їх для збереження свого життя", - сказав Александров, додавши, що не згоден з жодним обвинуваченням прокуратури і попросив суд визнати його невинним.

Судовий процес над російськими ГРУшниками постійно супроводжували скандали

Судовий процес над російськими ГРУшниками постійно супроводжували скандали

Повʼязані теми:

Наступна публікація