Адвокати підтвердили, що Інтерпол зняв з розшуку Януковича

Адвокати підтвердили, що Інтерпол зняв з розшуку Януковича

Фото: УНІАН

Захист закликає Генпрокуратуру заявити про невинуватість екс-президента.

У зв'язку зі зняттям з баз Інтерполу, колишній президент України Віктор Янукович може вільно подорожувати світом.

Про це сьогодні на прес-конференції заявили його адвокати, передає кореспондент ТСН Валентина Мудрик.

Адвокати Януковича запевняють, що у Росії той перебуває на законних підставах. Вони зустрічались із підзахисним 11 квітня у Москві. Янукович дав письмові пояснення щодо справи "Беркуту" та справи "Майдану". Готовий зв'язатись з українським судом скайпом, але приїжджати в Україну не хоче, бо вважає це небезпечним.

Адвокати заявляють, що вже пройшли всі терміни давності розгляду справ проти екс-президента і вимагають у ГПУ опублікувати матеріали справи, адже впевнені, що прокуратура жодних доказів не знайшла.

Окрім заарештованих в Україні коштів, каже адвокат, Янукович не має заарештованих коштів за кордоном. Каже, що "ніяких мільярдів" в нього нема.

21 січня 2015 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича і його соратників. Тоді Разом з Януковичем у розшук по лінії Інтерполу оголосили екс-прем'єра Миколу Азарова, сина Януковича Олександра, екс-главу МОЗу Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова та екс-керівника Укртелекому Георгія Дзекона.

21 липня в українському бюро Інтерполу заявили, що доступ до інформації про розшук екс-президента України Віктора Януковича тимчасово призупинений.

18 листопада начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Інтерпол не оголошує у розшук Януковича та його наближених осіб, причетних до розстрілів на Євромайдані, називаючи таке переслідування "політично вмотивованим".

Європейський Союз продовжив санкції проти Януковича та ще 15 чиновників з його оточення

Європейський Союз продовжив санкції проти Януковича та ще 15 чиновників з його оточення

Повʼязані теми:

Наступна публікація