Адвокати Савченко прокоментували двогодинну розмову з Порошенком

Адвокати Савченко прокоментували двогодинну розмову з Порошенком

Порошенко прийняв у себе адвокатів Савченко / Фото: Сайт президента України

Юристи дали зрозуміти, що президент України активно займається звільненням української героїні.

За тиждень до запланованого російським правосуддям оголошення вироку українській льотчиці Надії Савченко її адвокати Марк Фейгін, Ілля Новиков та Микола Полозов відвідали Адміністрацію президента Петра Порошенка. Розмова із главою української держави тривала більше двох годин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця зустріч носила робочий характер, хоча була незапланованою і організованою терміново. Після неї Новиков уникнув коментарів для преси, а Фейгін заявив, що йшлося, зокрема, про санкційний список винуватців знущань і викрадачів Надії.

"Цей список обговорюється в ЄС. Відносно осіб, причетних до викрадення Савченко. Там кілька десятків людей. На жаль, усіх деталей я вам розповісти не можу, але маю сказати, що президент дійсно перейнятий її долею", - заявив адвокат.

"Президент займається", - відповів Фейгін на уточнююче питання про існування планів дій оголошення після вироку українці.

Адвокати Надії Савченко на Банковій

Адвокати Надії Савченко на Банковій

Полозов також не вдавався в подробиці, наголосивши, що це зараз в інтересах самої Савченко.

"Ми говорили досить довго, ми говорили предметно. Але зрозумійте, якщо ми зараз публічно скажемо те, про що говорили з президентом Порошенком, це може завдати шкоду самій Надії", - пояснив він.

Адвокати лише додали, що українка почувається вже краще та неодмінно буде на судових засіданнях, коли їй мають виголосити вирок.

Раніше адвокат Ілля Новиков заявив, що Росія хоче отримати пом'якшення санкцій в обмін на звільнення Надії Савченко. Тоді як президент Порошенко заявив про посилення санкцій - підготовку разом із ЄС і США спеціального "списку Савченко".

Також на зустрічі з адвокатами глава української держави подякував росіянам за їх роботу із захисту Савченко.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація