Афанасьєв виступив проти мітингу за обмін полонених, на який закликала вийти Савченко

Афанасьєв виступив проти мітингу за обмін полонених, на який закликала вийти Савченко

Фото: УНІАН

Акція протесту відбудеться 8 серпня на Банковій.

Звільнений з російського полону український політв'язень Геннадій Афанасьєв виступив проти акції протесту, присвяченій обміну полонених, яка відбудеться 8 серпня під Адміністрацією президента у Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Афанасьєв звернув увагу на те, що сепаратистські сили також закликають вийти на цей мітинг. Зокрема заклик іде від Вікторії Шилової і Надії Курамшиної, яких пов'язують з Віктором Медведчуком і які їздили на окуповану частину Донбасу і зустрічалися з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. Також акцію протесту 8 серпня підтримала помічниця депутата Держдуми Євгена Федорова Марія Катасонова.

При цьому колишній в'язень Кремля зазначив, що підтримує обмін "усіх на всіх", але виступає категорично проти амністії бойовиків.

"Як я бачу в цьому і є проблема. Тому що не тільки в мене така точка зору. Саме так, мені бачиться, і працює наш уряд. Тому процес такий довгий", - зазначив він.

Афанасьєв також зауважив, що українська влада робить багато для звільнення полонених, і зокрема зробила величезну роботу для його звільнення.

Нагадаємо, інший колишній політв'язень у Росії і нардеп Надія Савченко нещодавно на прес-конференції закликала родичів полонених їхати до Києва та організовувати акції протесту.  "Виходьте на Банкову і вимагайте зустрічі і звіту президента України як гаранта Конституції, прав і свобод людини і як головнокомандувача, який посилав на смерть ваших дітей, а не своїх власних", - наголосила Савченко.

Окрім того, народний депутат оголосила голодування. За словами Савченко, такі її дії мають активувати процес звільнення полонених на Донбасі.

Савченко знову голодує та пропонує Україні першою віддати полонених сепаратистів

Савченко знову голодує та пропонує Україні першою віддати полонених сепаратистів

Повʼязані теми:

Наступна публікація