Ахметов за "помахом пальця" викликає до себе ватажка "Донецької народної республіки" - російські ЗМІ

Ахметов за "помахом пальця" викликає до себе ватажка "Донецької народної республіки" - російські ЗМІ

Рінат Ахметов / Фото: shakhtar.com

Російський оглядач вважає, що протести на Донбасі замовлені та проплачені.

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін за помахом пальця українського мільярдера Ріната Ахметова зустрівся з колишнім російським політв'язнем Михайлом Ходорковським. І сталося це буквально через дві години після того, як екс-главу ЮКОСа сепаратисти не пустили в ОДА.

Про це пише оглядач "Нової газети" Юлія Латиніна, повідомляє УНІАН

"Під час візиту в Донецьк екс-власника ЮКОСа Михайла Ходорковського люди в масках не пустили всередину захопленої будівлі адміністрації, мотивувавши це тим, що "у нас працюють російські ЗМІ, і з них можна без проблем дізнатися про все, що відбувається в Донбасі". Двома годинами пізніше пан Денис Пушилін, який раніше керував в Донецьку МММ, а тепер - самопроголошеною Донецькою народною республікою, прибіг на зустріч з Ходорковським в "Донбас-палас" за помахом пальця найбагатшої людини України і господаря Донбасу - Ріната Ахметова, але не в цьому справа. Справа в тому, що, коли людина приходить поговорити до повстанців, а повстанець йому відповідає: "Мою позицію ви можете дізнатися зі ЗМІ", - це значить, що повстанець - фейковий. Це означає, що його протест замовлений і оплачений...Виглядало це дуже смішно. По-перше, Ахметов не сів з Пушиліним за один стіл. Привітався і звалив. Від Ахметова був наглядач, який за всю зустріч не вимовив ні слова. По-друге, з екс-МММщиком Пушиліним теж був наглядач. Він дивився, щоб Пушилін не вимовив зайвого. Але найсмішніше, що наглядач теж не мав повноважень говорити", - вважає оглядач.

На думку Латиніної, "проблема в тому, що пенсіонерів та міських диваків недостатньо, щоб захопити обладміністрацію. І за їх спиною стоять інші. Тітушки й тітушководи. Люди, які можуть викласти російському держканалу свої вимоги за написаною цим же держканалом шпаргалкою, але у яких починається панічний мандраж від пропозиції викласти ці ж вимоги комусь, крім держканалу. В принципі - це все ті ж люди, яким платили за насильство на Майдані і які нікуди не поділися, а евакуювалися на батьківщину, в Донецьк, в колишню вотчину Януковича, де ці структури і вирощувалися, і які зараз стоять за колишніми МММщиками та гопниками в масках За твердженням обласної влади, платить їм не Росія, а Янукович через ФСБ, причому половина грошей пропадає по дорозі, так що для чекістів - це ще й комерційне підприємство, що генерує прибуток".

Нагадаємо, що раніше в інтернеті з'явилося відео, як невідомі лишили послання Ахметову за "зраду України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація