Америка не визнає "вибори" в окупованому Криму - посол США в Україні

Америка не визнає "вибори" в окупованому Криму - посол США в Україні

Фото: Радіо Свобода

Крим є і назавжди залишиться частиною України, попри всі можливі юридичні дії з боку РФ.

США не визнають "виборів" РФ в анексованому Криму.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, - пише "Українська правда".

"Я ще раз наведу позицію США: Крим є і назавжди залишиться частиною України, попри всі можливі юридичні дії з боку РФ. Ми ніколи не визнаємо Крим як частину Росії. Ми також не визнаємо "вибори" в Держдуму, які проходять на території Криму", - додала посол.

Вона наголосила на тому, що США працюють зі своїми однодумцями у міжнародному форматі над тим, щоби зберігати постійні нагадування про те, що Крим є частиною України.

"Що стосується санкцій – ті обмеження, які запроваджені у зв'язку з Кримом, вже є досить жорсткими. Я хочу зазначити, що від 1970-х років принцип санкцій змінився. Нині санкції застосовуються дуже точково і вони є значно ефективнiшими", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Литви засудило спроби Російської Федерації організувати "вибори в Державну думу Росії в Українській Автономній Республіці Крим, окупованій та незаконно анексованій на початку 2014 року".

Нагадаємо, 18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Кілька днів тому Україна закликала світ ігнорувати вибори в Держдуму в окупованому Криму - Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій. 

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливо.

Петро Порошенко закликав світову спільноту не визнавати парламентські вибори в Росії

Петро Порошенко закликав світову спільноту не визнавати парламентські вибори в Росії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація