Американський Конгрес закликав владу захистити українських ЛГБТ-активістів

Американський Конгрес закликав владу захистити українських ЛГБТ-активістів

Фото: Reuters

Разом із тим конгресмени відзначають прогрес у захисті громадянських прав спільноти лезбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів в Україні.

Американський конгрес закликав українську владу створити безпечні умови для проведення ЛГБТ-прайду в Києві, який має відбутися на 12 червня.

Про це йдеться у листі до посла України в Сполучених Штатах Америки, під яким підписалося 38 членів нижньої палати Конгресу.

"Українська влада має захистити право українських громадян на мирне зібрання та забезпечити охороною цьогорічній марш за громадянську рівність "Київ Прайд", – йдеться у листі американських політиків.

Конгресмени відзначають прогрес у захисті громадянських прав спільноти лезбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів в Україні.

Зокрема, вони привітали ухвалення Верховною Радою анти-дискріминацийних поправок до законодавства.

Проте американські політики стурбовані насиллям проти ЛГБТ-українців, який стався у березні 2016 року.

Україна посіла 44 місце з 49 за рівнем дотримання рівноправ'я стосовно представників ЛГБТ-спільноти.

Відповідні результати дослідження оприлюднили у європейському підрозділі міжнародної асоціації захисту прав ЛГБТ (ILGA-Europe).

Найліпше ж ЛГБТ-європейцям живеться на Мальті (87,7%), у Бельгії (81,85%)  та Великобританії (81,44%).  

права ЛГБТ

Нагадаємо, що раніше ЛГБТ-спільнота підтримала конкурсанта з Росії Сергія Лазарєва перед початком першого півфіналу пісенного конкурсу "Євробачення-2016". Крім того, "яскравою" була підтримка Ірландії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація