Американський мільярдний кредит для України залежить від відставки Шокіна

Американський мільярдний кредит для України залежить від відставки Шокіна

Українські чиновники наразі перебувають у США з робочою поїздкою / Фото: УНІАН

Політичне рішення про видачу Україні кредитних гарантій вже ухвалене.

Державний департамент США дав українській владі чітко зрозуміти, що прив'язує надання Україні кредитних гарантій у розмірі 1 млрд дол. до відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Про це стало відомо під час візиту до США заступника генпрокурора України Давида Саквералідзе, директора НАБУ Артем Ситника, а також Антикорупційного прокурора Назара Холодницького, пише ZN.uа.

Українські чиновники наразі перебувають у США з робочою поїздкою.

Нагадаємо, що політичне рішення про видачу Україні кредитних гарантій вже ухвалене. Додамо, що раніше Україна і США підписали угоду про надання Україні кредитних гарантій, що дозволить Кабміну залучити $ 1 млрд за рахунок випуску єврооблігацій під гарантії США.

Однак надання гарантії буде залежати від прогресу в реалізації програми МВФ і проведення антикорупційної реформи, а її частиною Америка вважає зміну генерального прокурора.

Нагадаємо, що у "БПП" готові до відставки Шокіна в обмін на звільнення Авакова

Під час стратегічної наради за участю президента Петра Порошенка на початку січня перед прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком поставили вимогу заміни глави МВС Арсена Авакова на будь-яку іншу кандидатуру.

Депутати фракції "Укроп" Львівської міськради вимагають звільнення Шокіна

Депутати фракції "Укроп" Львівської міськради вимагають звільнення Шокіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація