Апарат Верховної Ради гадки не має, скільки нардепів залишилось у коаліції

Апарат Верховної Ради гадки не має, скільки нардепів залишилось у коаліції

Фото: УНІАН

Механізм виведення людей з більшості невизначений.

У апараті Верховної Ради не можуть порахувати кількість депутатів, які нині залишаються у складі коаліції. А все – через незрозумілу процедуру виведення надрепів з більшості. Так у апараті відповіли "Українським новинам".

Так, станом на 19 лютого до апарату надійшли заяви від "Радикальної партії" Олега Ляшка, ВО "Батьківщина", "Самопомочі" та кількох окремих депутатів – Дмитра Добродомова, Богдана Матківського, Олега Мусія, Олександра Сугоняка та Сергія Капліна.

Однак, як саме процедурно вивести цих нардепів з коаліції – текст коаліційної угоди не передбачає. Водночас, згідно з регламентом коаліціантів, необхідно створити секретаріат, який може забезпечити цей процес. Апарат ВР не має жодного документу про створення такого органу. Тому, резюмується у відповіді, скільки людей у коаліції – знає лише коаліція.

"Не можемо надати вам вичерпну відповідь щодо персонального складу коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді 8-го скликання, виключним розпорядником такої інформації на даний момент залишається її керівництво", - йдеться у офіційному коментарі.

Фото: Українські новини

Нагадаємо, Верховна Рада України не змогла відправити уряд у відставку. "За" проголосувало 194 народних депутати. При цьому роботу Кабміну за 2015 рік визнали незадовільною.

Після цього ряд депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування. Фракції "Батьківщина" та "Самопоміч" вийшли з коаліції. Партія Ляшка вийшла з коаліції ще на початку вересня 2015 року.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація