Апеляційний суд передумав платити пенсію Азарову

Апеляційний суд передумав платити пенсію Азарову

Микола Азаров / Фото: Getty Images

Накопичені на пенсійному рахунку кошти знову заблоковані.

Екс-прем'єр України Микола Азаров не зможе отримати накопичені на пенсійному рахунку гроші. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"29 березня 2016 року Апеляційний суд м. Києва погодився з доводами прокурора управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та підтвердив, що накопичені на банківському рахунку для пенсійних виплат кошти є предметом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, та визнав їх арешт законним", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

4 лютого Апеляційний суд зняв арешт з пенсії Азарова обґрунтовуючи своє рішення законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", згідно якого пенсія не може вважатись майном, а отже і не може бути заблокована разом із майном.

Арешт було знято за поданням адвокатів Азарова, які стверджували, що пенсія є єдиним джерелом доходів екс-прем'єра. Водночас міністр соціальної політики України Павло Розенко запевнив, що платити пенсію біглянцю не будуть.

Нещодавно Євросоюз подовжив санкції проти, зокрема, колишніх українських вищих чиновників, серед яких є і Азаров.

Санкції ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація