Апеляційний суд трохи скоротив термін тримання Корбана під вартою

Апеляційний суд трохи скоротив термін тримання Корбана під вартою

Фото: УНІАН

Скаргу захисту політика частково задовільнили.

Сьогодні, 10 лютого, Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу адвокатів Геннадія Корбана на рішення судді Дніпровського суду Києва щодо тримання під вартою.

Ухвалу судді Чауса про зміну запобіжного заходу політику з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 25 лютого суд скасував, але постановив нову, якою визначив строк арешту Геннадія Корбана до 23 лютого.

Для розгляду апеляційних скарг адвокатів Геннадія Корбана суд провів 9 засідань.

Раніше Печерський суд Києва зобов'язав СБУ та ГПУ забезпечити проведення медичного обстеження Корбана. Обстеження має відбутись у двотижневий термін, його проведуть у СІЗО у присутності фахівців інституту Амосова.

Як відомо, Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

22 січня  ГПУ провела брифінг, присвячений оприлюдненню нової порції документів які, як стверджується, було вилучено під час обшуків у приміщеннях Корбана. Документи, за твердженням ГПУ, доводять давання хабарів працівникам управління по боротьбі з економічними злочинами та прокуратури. Стверджується, що на виборчу кампанії у Чернігові за три місяці Корбан витратив 2,6 млн доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація