Апеляційний суд відпустив адвоката ГРУвця Єрофеєва під особисте зобов'язання

Апеляційний суд відпустив адвоката ГРУвця Єрофеєва під особисте зобов'язання

Фото: Радіо Свобода

Відтепер Соколовська повинна прибувати до слідчого за першою вимогою.

Апеляційний суд Києва відпустив адвоката російського ГРУвця Євгена Єрофеєва Оксану Соколовську під особисте зобов'язання.

Про це повідомляє "Українська правда".

Як зазначається, таким чином суд частково задовольнив клопотання прокуратури щодо взяття під варту.

"Зобов'язати Соколовську прибувати за першою вимогою слідчого прокурора чи слідчого судді", - оголосив головуючий суддя Олександр Бець.

Нагадаємо, поліція Київської області розслідує справу проти Соколовської за умисне завдання тяжкого тілесного ушкодження. Як ідеться у матеріалах слідства, вона двічі вдарила ножем чоловіка на прізвище Крамаренко. Водночас Соколовська пов'язує справу проти неї, як тиск через її роботу у справі російського ГРУвця Євгена Єрофеєва.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація