Арбузов прокоментував дані про конфіскацію у нього величезної суми в Латвії

Арбузов прокоментував дані про конфіскацію у нього величезної суми в Латвії

Сергій Арбузов / Фото: УНІАН

Цю інформацію він назвав "висмоктаною з пальця".

Екс-віце-прем'єр Сергій Арбузов спростував інформацію про конфіскацію 50 млн євро на його рахунках в Латвії.

"В інтернеті знову почали розганяти історію дворічної давнини про нібито наявність моїх рахунків в Латвії. Приводом для цього слугувала передача латвійського ТБ про конфіскацію 50 млн євро, що належали неназваним українським чиновникам. В оригінальному матеріалі особливо підкреслюється, що я не фігурую серед підозрюваних і що латвійські правоохоронні органи не отримали жодної нформації від українських колег, яка мене компроментує", - написав він у Facebook.

Арбузов заявив, що цей факт не завадив "деяким недобросовісним журналістам" згадати про заяви колишнього генпрокурора Віталія Яреми дворічної давнини про те, що у нього є рахунки в Латвії.

"Ще раз заявляю, що ніяких рахунків у цій країні у мене немає. Більше того, зараз через два роки, не існує кримінальної справи, в якій би фігурували ці гроші і де я проходив як обвинувачений. За все це час ГПУ не надала ніяких доказів існування цих рахунків або факту їх арешту", - запевняє чиновник часів Януковича.

"Тут нічого немає, крім бажання висмоктати з пальця чергову "сенсацію", - заявив він.

Нагадаємо, що Сергія Арбузова звинувачують у розтраті державних коштів на суму близько 220 мільйонів гривень.

За даними слідства, в латвійських банках арештовані рахунки підприємств, які пов'язані з Арбузовим. Загальна сума знайдених грошей більше 49-ти мільйонів доларів. Арбузов оголошений в міжнародний розшук.

Хто зараз живе в будинках Сергія Арбузова та Володимира Олійника

Хто зараз живе в будинках Сергія Арбузова та Володимира Олійника

15 лютого 2016 року Генеральна прокуратура України розпочала процедуру спеціального досудового розслідування щодо екс-чиновника. 25 лютого колишнього віце-прем'єр-міністра і екс-главу Нацбанку Сергія Арбузова викликали на допит в Генеральну прокуратуру України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація