Арбузова до успіху "проштовхнула" мама

Арбузова до успіху "проштовхнула" мама

Арбузова до успіху "проштовхнула" мама. / Фото: ТСН.ua

Віце-прем'єр познайомився з Олександром Януковичем завдяки роботі від мами.

Нинішній віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов зміг побудувати успішну кар'єру чиновника в Україні завдяки допомозі своєї мами – Валентини Арбузової.

Як пише журнал "Кореспондент", Арбузов вчився на обліково-фінансовому факультеті в Донецькому національному університету і завжди отримував тверді четвірки.

За словами декана Петра Єгорова, майбутній заступник Азарова запам'ятався лише тим, що захищав свою дипломну не перед викладачами, а перед фахівцями з "ПриватБанку".

Власне, саме в цій фінустанові він і почав свою кар'єру, очоливши за сприянням мами відділення у Костянтинівці одразу ж після випуску у 1998 році. Валентина Арбузова на той час очолювала обласне відділення "ПриватБанку".

"У ті часи про Арбузова мало що було чути. А от його мати була першою людиною в структурах ПриватБанку і губернатору Віктору Януковичу не знати її було неможливо", - розповів політтехнолог Кирило Сезонов.

Валентина Арбузова разом з Олександром Януковичем була серед засновників компанії "Донснабтара", яка заснувала "Всеукраїнський банк розвитку". Сам Сергій Арбузов познайомився зі старшим сином Віктора Януковича в 2006 році. А вже через 4 роки після цього знайомства, його чекала висока державна посада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація