Арешт сина Черновецького: Геращенку соромно, що це зробили не в Україні

Арешт сина Черновецького: Геращенку соромно, що це зробили не в Україні

Фото: УНІАН

ТСН нагадала, чим запам'ятався киянам фігурант кримінальної справи в Іспанії.

В Іспанії затримали сина екс-мера Леоніда Черновецького. Провідні іспанські ЗМІ називають Степана Черновецького головою місцевої злочинної організації, пов'язаної з відмиванням коштів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Операцію проти мафії під назвою "Варіола", що в перекладі означає "віспа", влаштували в Барселоні. Після обшуків у 16 місцях у столиці Каталонії та передмісті затримано 11 осіб. Серед них і Степан Черновецький. Іспанські ЗМІ називають сина екс-мера головою злочинної організації. За даними журналістів, відмивання коштів здійснювали через японський ресторан Yubari, який став відомий завдяки візитам гравців футбольного клубу "Барселона".

В Іспанії затримали сина екс-мера Леоніда Черновецького

В Іспанії затримали сина екс-мера Леоніда Черновецького

Власник ресторану Армен Маїлян наразі також затриманий. Раніше в соцмережах чоловік викладав фото зі Степаном Черновецьким та підписом: "із найкращими друзями". Черновецького та його спільників іспанська поліція звинувачує у відмиванні 10 мільйонів євро, які інвестовані в купівлю нерухомості через компанії, розташовані на Кіпрі і Віргінських островах.

Серед завсідників ресторану – почесний консул Вірменії в Україні Норік Геворкян. У розмові з ТСН він повідомив, що товаришує і з власником ресторану, і зі Степаном, але про жодні "тіньові схеми" не чув. "Я їх знаю лише з доброго боку, ніяких схем не знаю. У нас не було ділових стосунків жодних. Це для мене теж така новина неприємна. Я думаю, що це якесь непорозуміння, швидше за все", - каже Геворкян.

ТСН намагалася поспілкуватися з родиною Черновецького. У будинку сестри Степана Христини господарів немає, але схоже, що недобудований маєток уже обживають усередині. Охорона бачити журналістів не бажає – гостям зламали мікрофон. Дім Степана Черновецького в елітній Конча-Заспі на подвір'ї має два прапори – України та клубу "Барселона". Охоронець котеджного містечка каже, що сина екс-мера тут не бачили давно.

Колишній мер Києва Леонід Черновецький затримання сина заперечує. Каже, із ним справді спілкується поліція, проте він на волі. "Мій син не затриманий! Це неправда. Він у себе вдома в Барселоні. І наразі відповідає на запитання поліції про обставини, пов'язані з якоюсь людиною! Якби його хотіли затримати, то він давно вже був би затриманий!" – твердить Черновецький-старший.

У МВС повідомляють, що Степан Черновецький у розшук не оголошений, а МЗС цю тему наразі не коментує. Радник міністра МВС Антон Геращенко каже – соромно, що такі гучні затримання проводить не українська поліція. "Він заарештований на підставі розробок місцевих правоохоронних органів, котрі дуже серйозно ставляться до статті про відмивання грошей, отриманих незаконним шляхом. Кажуть, що він вкладав туди гроші, котрі він не може пояснити – їх походження законними шляхами", - заявив Геращенко.

Степан раніше працював у батьківському банку "Правекс". Керував відділеннями і навіть бізнес-напрямками в ньому. Згодом був депутатом Київради. Кияни запам'ятали Степана Черновецького за його любов до дорогих машин. За часів мерства батька він назбирав колекцію суперкарів, вартістю в кілька мільйонів доларів. Причому заїзд люксових авто 5 років тому став останнім у житті чиновника Сергія Чекашкіна. За інформацією ЗМІ, його суперником у тих смертельних перегонах був саме Степан Черновецький.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація