Аваков розказав про розміри зарплат нових патрульних поліцейських та глобальну реформу МВС

Аваков розказав про розміри зарплат нових патрульних поліцейських та глобальну реформу МВС

Патрульні поліцейські під час присяги на Софійській площі в Києві / Фото: УНІАН

Усі служби МВС будуть реформовані в поліцейські.

Нові патрульні поліцейські, які сьогодні склали присягу на Софійській площі в Києві, отримуватимуть 8-10 тис. грн зарплати.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна". Також глава МВС нагадав, що в українській поліції буде створено підрозділ, який прийде на зміну нинішнім загонам спецпризначення.

"Там зарплата буде в районі 15 тисяч гривень. Тобто, це достойні зарплати для гідного нового поліцейського", – сказав Аваков.

Планують реформувати всі служби МВС.

"Всі служби будуть реформуватися. Тільки нові служби будуть називатися поліцією. Спочатку патрульні, за ними підуть дільничні поліцейські, потім піде кримінальний блок, потім – експерти. У нас велика-велика програма", – уточнив Аваков.

Міністр висловив надію на те, що й соціальні пільги для поліцейських будуть нарощуватися, "щоб людина розуміла, що йому просто потрібно чесно працювати".

"Я впевнений, що президент підпише закон, прийнятий Верховною Радою. Ще три закони ми проголосуємо на наступному сесійному тижні, і у нас буде абсолютно повний інструментарій, щоб поліцейські мали максимум повноважень і відповідальності", – зазначив Аваков.

Нагадаємо, 2 липня парламент ухвалив закони "Про Національну поліцію" і "Про органи внутрішніх справ".

Закон "Про Національну поліцію" ступає в силу через три місяці з дня, наступного за днем публікації, за винятком деяких положень. У частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набирає чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові закон набирає чинності з 20 серпня 2015 року.

Згідно з іншим законом, до системи органів внутрішніх справ входять Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, органи виконавчої влади, які реалізовують політику в сфері захисту державного кордону (Державна прикордонна служба), у сферах міграції (Державна міграційна служба), у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій (ДСНС), а також Національна гвардія.

 

Реформування МВС розпочато із столиці і цей процес продовжиться. Скоро ми побачимо поліцейських патрульної служби на вулицях Львова, Харкова, Одеси, та на всій території України.

Posted by Петро Порошенко on 4 липня 2015 р.
 

Сьогодні дві тисячі нових поліцейських присягнули служити українському народові. Вітаю кожного з них. Тепер їх робота – ...

Posted by Арсеній Яценюк on 4 липня 2015 р.
 

Патрульні поліцейські мають достатньо високу зарплату, щоб не брати хабарів. Про це Київський міський голова Віталій #Кл...

Posted by Київська міська державна адміністрація - офіційна сторінка on 4 липня 2015 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація