Аваков відреагував на звинувачення Лещенка про причетність до виведення 40 млн дол в офшори

Аваков відреагував на звинувачення Лещенка про причетність до виведення 40 млн дол в офшори

Аваков прокоментував звинувачення нардепа Лещенко / Фото: УНІАН

Глава МВС назвав нардепа від БПП "майстерним маніпулятором".

Глава МВС Арсеній Аваков відкидає звинувачення народного депутата від Блоку Петра Порошенка (БПП) Сергія Лещенка про причетність до виведення 40 мільйонів доларів в офшори.

Про це він заявив журналістам під час візиту до Харкова.

"Лещенко - майстерний маніпулятор, який перебуває на службі в Григоришина. Це моя думка, про це так говорять. Я спеціально використовую вислови, які використовує Лещенко – "так кажуть", - сказав Аваков.

Також міністр внутрішніх спра заявив, що звинувачення Лещенка на адресу народного депутата від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького не мають під собою підстав. "Він, говорячи про Котвіцького, забув згадати одну маленьку деталь - Котвіцький серйозно платить податки, на відміну від нього. Наприклад, за минулий рік Котвіцький заплатив 32 мільйони гривень прибуткового податку. Все інше - маніпуляції на рівні того, що "Аваков робить нову політичну кар'єру, на яку йому потрібні гроші", - заявив він.

За словами міністра, сам Лещенко не є ініціатором цієї заяви. "Йому так сказали написати - він так написав. Нехай це залишається на його совісті - совісті журналіста, який не займається журналістикою, а займається маніпуляціями", - додав глава МВС.

Нагадаємо, на минулому тижні Лещенко повідомив, що нардеп від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігор Котвіцький незаконно вивів з України понад 40 млн дол.

За даними нардепа від БПП, гроші були перераховані на рахунок Котвіцького в "Сбербанке России" під час Революції гідності і перебували там весь 2014 рік, після чого були виведені через державний "Ощадбанк", яким керує соратник Яценюка і Авакова Андрій Пишний.

Депутат нагадав, що для такої транзакції, "Ощадбанк" повинен був провести перевірку походження коштів, оскільки Котвицький є "політично значущою особою", і поцікавитися, чому цих грошей у декларації за 2014 рік немає, але це зроблено не було.

Після одержання згоди "Ощадбанку" переведення могло заблокувати київське управління Нацбанку, однак дозволив начальник профільного департаменту Леонід Антоненко, після чого гроші покинули межі України, повідомив Лещенко.

"На самій верхівці існує думка, що 40 млн Котвіцького насправді частково (або повністю?) є грошима Арсена Авакова", - стверджує депутат.

На його думку, на ці гроші Аваков має намір будувати власну політичну кар'єру, оскільки всі інші члени "Народного фронту" майже повністю втратили свої рейтинги.

Наступна публікація