Аваков запропонував Росії "не дуркувати", а виводити з Донбасу війська

Аваков запропонував Росії "не дуркувати", а виводити з Донбасу війська

Фото: Право на владу

Іншого шляху реалізації мінських угод немає, вважає український міністр.

Мінський процес є позитивним, однак його не потрібно реалізовувати так, як хоче витлумачити підписані документи Росія. Таку думку висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Не треба постійно вирішувати питання за рахунок України. Все-таки 9 тисяч російських військових присутні на окупованій території. Це дані розвідки, які підтверджуються всіма міжнародними даними. Ми знаємо номера частин, розташування, знаємо, скільки танків, "Градів"... Тому хай не дуркують, нехай виводять свої війська", - заявив Аваков.

Разом із тим він визнав, що підтримка України від ЄС залишає бажати кращого.

"Ми добре розуміємо, що Європа від нас дуже втомилася. Їм теж хочеться, щоб все і одразу вирішилося. Але тут треба розуміти, що поки ця скажена собака путінської агресії гуляє по наших кордонах - ми її стримуємо, і якщо європейці вважають, що вони залишать нас з цією ситуацією один на один, а у них все буде добре, то вони помиляються. Ця скажена собака кинеться всередину Європи", - запевнив український міністр.

Він заявив, що наполягання Заходу на виконанні російських вимог у мінському процесі може дорого коштувати Україні.

"Західні партнери не можуть від нас вимагати нічого понад те, що ми можемо собі дозволити! Я сказав одному іноземному послу недавно: "Дорогий друже, я Вас дуже люблю, але я працюю міністром в Україні, а Ви працюєте в іншій країні. Давайте враховувати: кожного з нас своя система інтересів". Тому, якщо наші партнери зацікавлені, щоб наш народ зніс цю владу до чортової матері, вони будуть вимагати від нас абсурдних рішень. Але, наскільки я знаю, наші партнери – і заокеанські, і європейські – люди розумні, вони все розуміють. Йде складна дипломатична робота з путінським режимом, який досить непередбачуваний і агресивний", - підсумував Аваков.

Як уже повідомлялося, Аваков вважає неконституційним проект створення в Донбасі непідконтрольної Києву "народної міліції". Він готовий піти у відставку, якщо подібне рішення буде затверджено парламентом.

Санкції проти Росії збережуть до повного виконання Москвою "Мінських угод"

Санкції проти Росії збережуть до повного виконання Москвою "Мінських угод"

Повʼязані теми:

Наступна публікація