Азаров не буде робити Королевській послаблень і вже дав їй кілька порад

Азаров не буде робити Королевській послаблень і вже дав їй кілька порад

У Королевської є всі можливості реалізувати свої обіцянки / Фото: job-sbu.org

Прем'єр з жалем дізнався про плани Тігіпко піти у Раду.

Прем'єр-міністр Микола Азаров прокоментував перший досвід роботи нового міністра соціальної політики Наталії Королевської у Кабміні.

"Що стосується Королевської, у неї зараз є всі можливості реалізовувати масштабні завдання, про які вона говорила на виборах (зарплати по 1000 та пенсії по 500 євро, - ред.)", - зазначив прем'єр в інтерв'ю українським телеканалам у четвер, 27 грудня.

Читайте: Помолоділий Кабмін не стидається дорогих годинників та джипів-"кубиків"

"У неї це взагалі перший досвід роботи в уряді і тому, я сподіваюся, що вона всю свою енергію направить на реалізацію такої складної задачі, як соціальний захист наших людей", - додав Азаров.

Він також повідомив, що вже кілька разів зустрічався з Королевською перед її призначенням і поставив перед нею завдання.

"Наскільки вона з ними впорається - буде видно, у будь-якому випадку ніхто послаблень робити не збирається, вона знає про це чудово", - заявив глава Кабміну і зазначив, що порадив їй провести кілька зустрічей і детально поговорити з екс-главою міністерства соцполітики Сергієм Тігіпко.

Азаров вважає, що особливу увагу варто приділити ролі і місцю соціальних інспекторів.

"Ми ось цю новацію запровадили спочатку цього року... Це створення сучасної європейської системи, коли соціальний інспектор повинен реально знати ситуацію в кожній родині, якою він займається, і щоб ми дуже добре знали цю ситуацію і допомагали тим, хто потребує цього. Оскільки коштів завжди не вистачає, то їх треба цільовим чином направити туди, де вони дійсно зіграють свою соціальну роль, і тому роль соціального інспектора важко переоцінити ", - підкреслив він.

Також прем'єр зізнався, що він із жалем дізнався, що Тігіпко планує працювати у Верховній раді, замість Кабміну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація