Азаров не вважає арешт Тимошенко ключовим питанням для України

Азаров не вважає арешт Тимошенко ключовим питанням для України

Азаров не хоче, щоб питання Тимошенко відволікало від головного / Фото: ТСН.ua

На думку прем'єра, його попередниця сама винна у тому, що трапилось.

Прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю німецькій пресі заявив, що питання арешту Юрія Луценка та Юлії Тимошенко не є головними для України, а лише відволікають від справжніх проблем.

Про це він заявив виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, коментуючи, які питання є дійсно важливими:

"Мова йде про стратегічні питання. Йдеться про долю нашого народу, від якого також залежить майбутнє ЄС. Справи Тимошенко і Луценка є, однак, короткостроковими проблемами. Якщо ми хочемо діяти як відповідальні політики, ми не маємо дозволити, щоб другорядні питання затьмарили дійсно важливі питання", - розмірковує Азаров.

СПЕЦТЕМА: Чергова справа. Тимошенко загрожує довічне за вбивство Щербаня

Він додав, що не має увазі, що незалежність судової влади є другорядною.

"Але справи, які ви згадали, не є першочерговими пріоритетами. Уряд не може нічого зробити, щоб змінити рішення суду. І в Німеччині це нічим не відрізняється від нас", - підкреслив прем'єр.

Азаров також відмітив, що Юлія Тимошенко сама винна в тому, що її процес пройшов не дуже гладко:

"Чому цей процес пройшов не так чітко, як того бажали? Найважливіша причина це те, що пані Тимошенко вибрала свої власні методи захисту. Вона перетворила цей процес на фарс. Наприклад, коли суддя входить до зали суду. Всюди у світі всі встають, але не вона. Або ж, українське законодавство вимагає звертатися до суддів "ваша честь", але вона говорила "ваше безчестя". Вона не відповідала на запитання. Вона погрожувала свідкам. Вона сказала судді: "Якщо я стану президентом, я відправлю вас в тюрму". Чи може за таких умов відбутися досконалий процес?" - сказав прем'єр.

Звіди у нього висновок, що справи Юлії Тимошенко і Юрія Луценка на відміну від питання асоціації України з ЄС є короткостроковими проблемами.

Варто нагадати, що серед основних вимог ЄС вирішення проблем законодавства про вибори; виправлення наслідків вибіркового правосуддя; реалізація всеохоплюючої програми реформ, передбачених Порядком денним асоціації.

Як повідомлялося раніше, Тимошенко зобов'язали з'явитися в київський суд 13 лютогоТаке рішення суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич оголосила 7 лютого після розгляду відповідних клопотань Тимошенко про перенесення засідання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація