Азаров, Арбузов і ще кілька "посіпак" Януковича виграли суд щодо санкцій

Азаров, Арбузов і ще кілька "посіпак" Януковича виграли суд щодо санкцій

Азаров і Ко виграли суд щодо санкцій / Фото: Дзеркало тижня. Україна

Суд встановив, що екс-посадовці не можуть бути піддані санкціям, бо в третій країні розпочато попереднє розслідування їхніх дій.

Ряд скандальних посадовців часів Януковича виграли справу в суді ЄС щодо санкцій.

Ідеться про екс-прем'єра України Миколу Азарова, його сина Олексія, екс-главу Нацбанку Сергія Арбузова, нардепа Сергія Клюєва та  екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про це йдеться у рішенні суду ЄС, розташованому в Люксембурзі, пише Європейська правда

Суд встановив, що посадові особи не можуть бути піддані санкціям лише через те, що в третій країні розпочато попереднє розслідування їхніх дій.

Всі без винятку активи цих осіб, арештовані в ЄС, мають бути "розморожені".

Разом з тим, в силі залишається друге рішення Ради ЄС, яким санкції було продовжено ще на один рік. Тому всі ці особи, крім сина Азарова, залишаються під дією санкцій Євросоюзу.

Водночас, повідомляється, що рішення суду не є остаточним – сторона, що програла, може його оскаржити.

Днями в ГПУ уточнили, чиї активи з оточення Януковича арештували в ЄС. Виявилося, що з 18 членів оточення екс-президента, до яких застосовано санкції ЄС, за кордоном знайдено і заблоковано активи у вісьмох.  "Зараз санкції ЄС накладені на вісімнадцять екс-високопосадовців, з них активи виявлені у восьми. По двох - Юрію Іванющенку і Сергію Арбузову - є підтвердження від правоохоронних органів про арешт їх активів в рамках кримінального процесу", - зазначили в прокуратурі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація