"Батьківщина" та "Самопоміч" відмовляються працювати із урядом Яценюка

"Батьківщина" та "Самопоміч" відмовляються працювати із урядом Яценюка

Фото: УНІАН

Про це заявив нардеп Сергій Соболєв

Сьогодні, 5 лютого, фракції "Батьківщини" та "Самопомочі" відмовились працювати з чинним урядом Арсенія Яценюка.

Як пише Українська правда, про це після ради коаліції заявив заступник голови "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Кожна фракція висловилася, чи готова вона працювати з цим урядом. Виходячи з відповіді, ні фракція "Батьківщина", ні фракція "Самопоміч" з цим прем'єром працювати не буде. Ясно, що "Народний фронт" заявили, що вони будуть працювати з цим прем'єром, "Блок Петра Порошенка" вимагає переформатування уряду, тоді вони готові працювати з цим прем'єром", - зазначив Соболєв.

За його словами, якщо Яценюк залишиться прем'єром, "Батьківщина" не пропонуватиме свої кандидатури у Кабмін.

"Ми заявили, що в разі, якщо залишається цей прем'єр і ця економічна політика, ми в цей уряд не підемо", - додав Соболєв.

Нагадаємо, що у четвер прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявив про чіткий покроковий план дій на наступні 12 місяців. Він закликав міністрів працювати однією командою.

Раніше фракція "БПП" порушила питання зміни уряду й ухвалила своїх кандидатів на посади у Кабінеті міністрів.

Крім того, цього тижня спалахнув урядовий скандал навколо заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністр

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація