Байден Гройсману: "Зараз останній шанс зробити все правильно"

Байден Гройсману: "Зараз останній шанс зробити все правильно"

Фото: Reuters

Український прем'єр перебуває з візитом у США.

Володимир Гройсман вперше на посаді українського прем'єра гостює у Вашингтоні. На три дні в нього заплановані понад 30 зустрічей і ключові вже відбулися, йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Щойно завершилася зустріч українського прем'єра з американським віце-президентом Джо Байденом. Відомо, що вона складалася з двох етапів - зустрічі віч-на-віч, яка тривала півгодини, і перемовин у широкому форматі.

"Я вітаю прем'єр-міністра за те, що він взявся за таку важку роботу. Ми багато зробили, але потрібно зробити ще більше. Я вражений тим, що ви вже зробили . Це найкращий, напевно не останній, шанс для України, але останній для того, щоб зробити все правильно. Сполучені Штати продовжують твердо підтримувати Україну", - сказав Джо Байден.

Володимир Гройсман пообіцяв дати більш розлогий коментар щодо результатів відвідин Білого дому і загалом перших півтора діб свого візиту вже надвечір, в 18 годині за місцевим часом, тобто о 1-й годині ночі за часом українським.

Загалом, програма прем'єра поєднала в собі і численні зустрічі із посадовцями, і відвідини меморіалів. Прем'єр встиг переговорити з уповноваженою з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд у закритому форматі, зустрітися з українською діаспорою, покласти квіти до могили невідомого солдата на Арлингтонському кладовищі і зустрітися з лідером республіканської більшості Сенату Кевіном МакКарті.

Тепер Гройсман зустрічатиметься з лідером демократів Палати представників Ненсі Пелоцці і вже завтра братиме участь у щорічній конференції американо-українських відносин.

Програма прем'єра дуже щільна і зосереджена на торгівельно-економічному блоці - зокрема, голова українського уряду бачитиметься з міністром фінансів Джейкобом Лью, який свого часу анонсував Україні помітну фінансову підтримку в обмін на реформи, та міністром торгівлі Пенні Пріцкер.

Примітно, що особистої зустрічі з представниками МВФ у Гройсмана не заплановано, з ними зустрічатимуться представники української делегації.

Американські експерти здебільшого дуже схвально оцінюють саме бажання Гройсмана приїхати на оглядини і сподіваються, що він буде здатний озвучити свою готовність до впровадження реформ.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Прем’єр Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом у Вашингтоні

Прем’єр Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом у Вашингтоні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація