Байден попередив Порошенка, що без нового уряду не буде кредитів МВФ

Байден попередив Порошенка, що без нового уряду не буде кредитів МВФ

Фото: Сайт президента України

Політики провели зустріч у присутності Джона Керрі.

Формування нового уряду України, спрямованого на реформи та співпрацю з Міжнародним валютним фондом, зробить можливим виділення третього траншу кредиту в 1 млрд доларів.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком за участі держсекретаря США Джона Керрі.

Разом із тим, Байден привітав зусилля президента у подоланні урядової кризи.

Український лідер, у свою чергу, запевнив, що для Києва у пріоритеті – боротьба з корупцією і створення ефективної антикорупційної системи.

Співрозмовники домовились про подальший розвиток стратегічного партнерства між Україною і США. Цьому сприятиме візит Джона Керрі до України найближчим часом.

Також співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Вони погодились, що для імплементації політичної частини Мінських домовленостей необхідне виконання Росією безпекових умов.

Порошенко і Байден обговорили можливість введення міжнародної безпекової місії на Донбас і наголосили на необхідності звільнення Надії Савченко та негайного допуску лікарів до неї.

Співрозмовники погодилися з необхідністю продовження санкцій проти Росії до повного виконання Москвою Мінських домовленостей,

Джозеф Байден також повідомив про рішення США виділити додатково 335 млн доларів на реформування Збройних Сил України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває в США з державним візитом. У четвер він зустрівся з віце-президентом США Джозефом Байденом. Політики обрали місцем для розмови будівля Конгресу у Вашингтоні. Присутність преси на зустрічі була обмежена кількома протокольними хвилинами. За даними джерел ТСН в оточенні Байдена, розмова за закритими дверима стосувалася нового уряду, яке Порошенко сподівається побачити до кінця тижня, а також кандидатури нового генерального прокурора і варіантів обміну Надії Савченко.

Зустріч Петра Порошенка і Джо Байдена відбувалася за зачиненими дверима

Зустріч Петра Порошенка і Джо Байдена відбувалася за зачиненими дверима

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація