Безсмертний оголосив про вихід із Мінських перемовин і повернення до політики

Безсмертний оголосив про вихід із Мінських перемовин і повернення до політики

Фото: УНІАН

За словами Безсмертного, він вже очолив виконком Аграрної партії.

Представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний виходить із переговорів у "мінському форматі".

Про це він заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

"Я вирішив для себе та проінформував усіх причетних – від тих, хто бере участь у технологічному забезпеченні процесу, і до президента, – що завершую цей етап у своєму житті", - наголосив він.

За словами Безсмертного, наразі політична підгрупа працює всупереч навіть Мінським домовленостям.

"Від самого початку всі домовилися про те, що група почне працювати лише після того, як безпековий компонент буде розв'язаний. А на практиці перші пункти "Мінська" не виконані", - додав він.

Також він зазначив, що до складу підгрупи було введено нового представника України Ольгу Айвазовську.

"Сподіваюся, що ця робота ляже на Айвазовську. Не я ухвалюю це рішення, але вона підготовлена у питаннях виборчого процесу, а зараз знайомиться з проблематикою перехідної юстиції або амністії, з питаннями інших політичних складових, які обговорюються в Мінському процесі. Нині все сконцентроване навколо виборів, де вона є фахівцем", - розповів Безсмертний.

До того ж він також прокоментував інформацію про напружені стосунки із президентом України Петром Порошенком.

"У нас було кілька розмов, про які я не знаю, чи вони були приємні для президента, але для мене вони були неприємними. І виходячи з аналізу ситуації, яка склалася, і підходів до розв'язання питань по Донбасу. Але він президент, він визначає стратегію, а іноді й тактику цього процесу, а я можу чогось не знати і через це не маю права на оцінку", - сказав Безсмертний.

Окремо він розповів, що вирішив повернутися до "партійного будівництва".

"Я в черговий раз погодився на пропозицію зайнятися розбудовою партії, підготовкою її до виборчого процесу і, зрозуміло, участі її в виборчому процесі, та очолив виконком Аграрної партії", - заявив Безсмертний.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що розчарувався у темпах реалізації Мінських домовленостей. 

Поміж тим, він наголосив на необхідності проведення виборів на сході України, що, на думку політика,  дасть змогу демократичним обранцям почати роботу.

Окрім того, держсекретар США Джон Керрі заявив, що дія санкцій проти Росії буде продовжуватись до тих пір, поки Кремль не почне виконувати Мінські угоди. За словами Керрі, санкції проти РФ носять "руйнівний характер для її економіки".

Повʼязані теми:

Наступна публікація