Безсмертний вважає, що "нормандська четвірка" може зібратися востаннє

Безсмертний вважає, що "нормандська четвірка" може зібратися востаннє

Фото: ТСН.ua

Лідери країн мають обговорити не лише ситуацію на Донбасі, але й у Сирії.

Сьогоднішня зустріч може стати останньою для "нормандської четвірки" в нинішньому форматі, або й взагалі останньою в рамках "нормандського формату".

Про це заявив екс-представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу Роман Безсмертний, - пише 112.Україна.

За словами політика, зроблені напередодні заяви з боку учасників переговорів свідчать по те, що кожна з сторін їде в Берлін з дещо різними позиціями і підходами.

Він нагадав, що окрім українського питання, лідери Франції, Німеччини та РФ мають обговорити ще і конфлікт у Сирії. "Дай Боже, щоб вони сформували завдання на найближчий час, що треба робити в рамках Тристоронньої контактної групи і підгруп у Мінському процесі", - сказав Безсмертний.

 

Він додав, що домінувати на переговорах у Берліні буде сирійська тема, яка, втім, має зіграти на користь України. На його переконання, саме у сукупності із сирійськими заявами Олланда слід розглядати і останнє висловлювання глави МЗС Франції щодо України про "статус Донбаса та календар виборів".

Він також підкреслив, що саме консолідована позиція країн Заходу, де через російські військові дії у Сирії почало складатися таке собі "євроатлантичне антикремлівське об'єднання", і змусила президента РФ Володимира Путіна приїхати на переговори у Париж. 

“Нормандська вечеря”: в Берліні готуються зустрічати Путіна протестами

“Нормандська вечеря”: в Берліні готуються зустрічати Путіна протестами

Повʼязані теми:

Наступна публікація