Білецький назвав справу проти Краснова "іграми спецслужб"

Білецький назвав справу проти Краснова "іграми спецслужб"

Станіслав Краснов / Фото: УНІАН

Він зазначає, що процес слідства почався з грубих порушень. 

Командир полку "Азов" та народний депутат Андрій Білецький заявляє, що слідство щодо очільника цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова є політичною справою.

Про це він сказав виданню Azov. Press.

Він зазначає, що процес слідства почався з порушень. Зокрема, за словами Білецького, Краснова затримали не в тому місці, де вказано Службою безпеки України, а зброя, що нібито належить йому, не була вилучена за участю понятих.

"Фактично це вже перші грубі порушення", - наголосив Білецький.

"Ми знаємо про побиття, про тортури, про побиття його дівчини Оксани, тому на даному етапі жодної довіри до слідства бути не може", - додав керівник "Азову".

"Вже пройшло чотири доби фактично і вони (прокурори) так і не спромоглися (надати докази). Ми бачимо формальні відео- та аудіозаписи, але вони не спромоглися висунути жодної статті, крім статті 263 - незаконне зберігання зброї, знов все крутиться довкола неї, знов не зрозуміло, на якій підставі в такому разі СБУ не передає МВС цю справу, тому що це підзвітна МВС стаття", - наголосив Білецький.

Також він назвав процес над Красновим "іграми декількох українських спецслужб", а його підставою - політичну активність і його політичну позицію". 

"Це політична справа", - сказав глава "Азову".

Нагадаємо, що СБУ оголосила, що затриманий лідер цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був агентом російської ФСБ і готував теракти в Україні. А його дівчині Оксані інкримінують незаконне носіння, зберігання і передачу вибухових речовин та пристроїв за попередньою домовленістю з групою осіб.

1 березня їх обох доправили до Шевченківського суду Києва - для обрання запобіжного заходу. Краснов заявив, що його протягом 7-8 годин били під час затримання. СБУ, своєю чергою, опублікувала відео розмови Краснова з російським куратором

Сам Станіслав відкидає звинувачення запевняє, що голос на записі, який оприлюднила СБУ, йому не належить і такої розмови в останні кілька років він не мав. До того ж він запевняє, що з нього вибивали зізнання. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація