Бірюков розказав, які території України бойовики хочуть захопити

Бірюков розказав, які території України бойовики хочуть захопити

Бірюков вважає, що бойовики хочуть захопити решту Луганської та Донецької областей і "заморозити" конфлікт у регіоні / Фото: Twinam

Радник президента заспокоює, що поки на Київ та Львів російські найманці не йтимуть.

У планах бойовиків – захопити решту поки неокупованих ними районів Донецької та Луганської областей. А потім – зробити із Донбасу зону "замороженого" конфлікту з вимогою, аби регіон фінансувався із Києва.

Про це в прямому ефірі програми ТСН.Тиждень розповів один із найвідоміших українських волонтерів, радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Вони планували наступ на 16-17 січня. Це не повномасштабний наступ, як багато хто його бачить і уявляє собі - скажімо, танкові колони до Києва, бомбардування Львова. Їх бажання – закріпити "ДНР" і "ЛНР" у кордонах Донецької і Луганської областей. А потім - поставити нас перед фактом, що ми повинні визнати ці території, як територія замороженого конфлікту, почати їх відновлювати за рахунок нашого бюджету, годувати їх за рахунок нашого бюджету. Але ж ми на це не йдемо", - підкреслив Бірюков.

У терористів немає переваги в живій силі, аби почати повномасштабний наступ на решту частини України, наголосив радник президента. Лише протягом січня на Донбасі знищили до тисячі бойовиків та російських найманців.

Юрій Бірюков прокоментував ситуацію на фронті

Юрій Бірюков прокоментував ситуацію на фронті

Повʼязані теми:

Наступна публікація