Бійців під Маринівкою вже тиждень бомблять з двох боків, але штаб АТО не реагує

Бійців під Маринівкою вже тиждень бомблять з двох боків, але штаб АТО не реагує

Бійці досі чекають на допомогу

Військові скаржаться, що на передовій закінчуються боєприпаси, медикаменти та продукти, але підмога не надходить.

В ці хвилини триває бій біля села Маринівка на Донеччині. Там уже  тиждень без підкріплення намагаються триматися бійці 79-ої аеромобільної і 28-ої механізованої бригад, ідеться в сюжеті ТСН. Ніч.

Хлопці розповідають, у них закінчуються боєприпаси, медикаменти і продукти. З української території їх блокують терористи і обстрілюють із мінометів, з боку Росії по них б'ють з систем "Град", але штаб АТО не присилає підмоги. 

Ці хлопці просять не показувати їхніх облич, бо не хочуть хвилювати рідних. У Юрія після артобстрілу біля села Маринівка на Донеччині обпечені рука, спина та живіт. Тіло Максима у осколках, він ледве ходить.  Хлопці розповідають: щоденно їх обстрілювали терористи з самого села, а тільки-но вони намагались відповісти, отримували атаку з систем "Град" з території Росії. 

"З Росії бомбили, з другой сторони – "Градами". Бомблять кожен день. Ніхто нічого не допомагає: ні підкріплення, нічого нема", - кажуть бійці. 

Триває нерівний бій біля села Маринівка на Донеччині

Триває нерівний бій біля села Маринівка на Донеччині

За тиждень обстрілів - щоденно десятки поранених. Від штабу АТО жодної підтримки: авіація не прилітала, наказів про евакуацію не було. Вчора одному з командирів 79-ої бригади урвався терпець. На свій страх і ризик він вивіз поранених просто з-під носа у ворога.

"Він поїхав на розвідку начебто, а на насправді вивіз нас. Він сказав, йому соромно, що людей ніхто не забирає", - розповів військовий Юрій. 

Ім'я майора бійці не називають. Разом з ним хлопців з передової вивозив і Юрій Бірюков. Громадський активіст розповідає, кілька днів просили у командирів забрати поранених бійців з-під Маринівки. 

Колону, згадують бійці, виводили по самому кордону – терористи і росіяни  такого нахабства не очікували, тож вогонь по БТРах відкрили лише тоді, коли бійці були вже біля українського блокпоста, і  не влучили. Нині всі вивезені бійці у шпиталях, але найбільше хлопці переживають за товаришів, що лишились на передовій.

"Луплять в основному з боку Росії, навіть не встигаємо нічого зробити. Потрібно підкріплення і, якщо можна, побільше. Це потрібно робити протягом доби, тому що вони не встоять там, хлопці не встоять", - впевнений солдат. 

Військові запевняють, що на передовій під селом Маринівка закінчуються боєприпаси, медикаменти та продукти. Чи не половина особового складу вже поранена та контужена, та скаржаться, що у штабі АТО про ситуацію знають, але не діють. 

Як вже раніше повідомлялося, РНБО назвала найвразливіші точки на кордоні, які весь час обстрілює Росія.

Кореспондент ТСН Ольга Старощук

Повʼязані теми:

Наступна публікація