Богатирьову звинуватили в крадіжці шести мільйонів гривень і оголосили в розшук

Богатирьову звинуватили в крадіжці шести мільйонів гривень і оголосили в розшук

Богатирьову оголосили в розшук / Фото: President.gov.ua

Суд наклав арешт на сім апартаментів екс-міністра.

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишню міністра охорони здоров'я за часів Януковича Раїсу Богатирьову.

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах службовими особами Міністерства охорони здоров'я України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Встановлено, що колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами у сумі понад шість мільйонів гривень", - повідомляє прес-служба відомства.

Суд уже дав дозвіл на затримання Богатирьової та доставлення її в суд для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, суд арештував майно екс-міністра та її чоловіка – три квартири в Києві, апартаменти в Ялті та три будинки в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

Генпрокуратура в своєму повідомленні не називає ім'я Богатирьової, проте інформація про арештоване майно збігається із тим, що декларувала екс-міністр. До того ж про екс-міністра ГПУ пише в жіночому роді. А в Україні МОЗом двічі керувала жінка і обидва рази - Богатирьова.

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження проти Богатирьової

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження  проти Богатирьової

Повʼязані теми:

Наступна публікація